• Az interneten lehet arról szavazni, hogy milyen fejlesztések kapcsolódjanak a Hagymatikum fürdőhöz.

  • A fő kérdést az uszoda elhelyezése jelenti.

A Makón található Hagymatikum fürdő az eredeti tervek szerint a jelenleginél több funkciót foglalt volna magában, azonban végül egy kisebb volumenű beruházás valósult meg 2012-ben. Ezért tulajdonképpen a termálfürdő befejezését jelentené az a fejlesztés, ami hamarosan kezdetét veheti.

Ezzel kapcsolatban azonban a lakosok véleményét kérik, ugyanis vannak még kérdések a fejlesztési koncepciót illetően.

Makó honlapján arról lehet szavazni, hogy fontos-e az élményrészleg, az uszoda? Az uszoda esetében kérdésként merül fel, hogy a Hagymatikum területén épüljön-e fel, vagy valamelyik iskola közelében? Szintén a kérdések között szerepel, hogy Makovecz-stílusú legyen-e, vagy (olcsóbb) állami típusterv alapján készüljön?

Makó fürdőfejlesztésA fő kérdést egyébként az uszoda jelenti. A Hagymatikum fürdő fejlesztése ugyanis mintegy 3,5 milliárd forintot emésztene fel a jelenlegi kalkulációk szerint. Ez családi élményzónát, kültéri gyermek élménymedencét, fedett csúszdaparkot, újabb kültéri gyógymedencét, az éttermi és az öltözői kapacitás bővítését foglalja magában.

Amennyiben még uszoda is épülne a Hagymatikum mellé az viszont további 5 milliárd forinttal dobná meg a költségeket, ami egészen mellbevágó összeg. Pláne, hogy az uszoda biztosan nem működtethető rentábilisan.

Az állami forrásból megvalósuló fejlesztésen mindenesetre nincs sok idő töprengeni, a városvezetés szeptember végére ígért döntést a kérdésben. A jelenlegi ütemterv szerint 2018 őszén kezdődne meg a kivitelezés és 2020 januárjára készülnének el a fejlesztések. A próbaüzem után pedig 2020 márciusában vehetnék birtokba a fürdőzők a kibővült Hagymatikum termálfürdőt.