• Ötmilliárd forinthoz jut a következő években Hajdúszoboszló, aminek egyik feléből a fürdőt, másik feléből a környékét fejlesztik.

  • Lesznek saját forrásból megvalósuló beruházásaik is.

A közelmúltban a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő nyáron elért rekord vendégszáma kapcsán írtunk a következő években megvalósuló újdonságokról. A régió turizmusát fejlesztő programnak köszönhetően egy új élményövezetet alakítanak majd ki a strandfürdő területén, a csónakázó tó mellett. Ezen felül az Aqua-Palace élményfürdőt is bővíteni fogják.

Azonban nemcsak a fürdőben, hanem a környékén is lesznek fejlesztések. Ezekről is beszélt a Hajdú-bihari Napló című megyei napilapnak adott interjúban Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere.

Hajdúszoboszló városA városvezető elmondta, hogy Hajdúszoboszló nagyon “egy lábon áll”, azaz nagyon függnek a turizmustól. Ez azonban valamilyen szinten természetes, hiszen az ipari beruházásokhoz kedvezőbb terepet kínál a 20 kilométerre lévő Debrecen. Ráadásul az iparosítás nem is feltétlenül fér össze a turizmussal, hiszen sokan éppen a nyugodt környezet miatt keresik fel Hajdúszoboszlót.

A város a következő időszakban önerőből fog több fejlesztést is megvalósítani, így új szabadtéri színpad épül, továbbá egy sport- és szabadidő központot alakítanak ki extrémsport pályával és műfüves focipályával. A jelenlegi fesztiváltér megszűnik és felszámolják a fürdő bejáratánál lévő bazársort is. Pályáztak egy jégpálya építésére is.

A Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó turisztikai régió fejlesztésére összességében 35 milliárd forint jut a következő években, amiből Hajdúszoboszló 5 milliárd forintot használhat fel. A polgármester ezt kissé kevesli, de azért örülnek ennek a lehetőségnek is.

Az ötmilliárd felét az említett fürdőfejlesztés fogja elvinni. A fennmaradó összegből parkfelújításra költenek, továbbá átépítik a Gábor Áron utcát sétánnyá, amihez több hektárnyi területet vásároltak meg a Hotel Béke mellett. Ezen felül egy új fesztiválteret is kialakítanak, valamint a Mátyás király sétányt érintő beruházásuk is lesz.

Hajdúszoboszló Béke Hotel