• Az építkezési területet elkerítették és az összes medencét, valamint az új csúszdákat is használhatják a fürdőzők.

  • Jelentős kedvezménnyel kínálják a fürdőbelépőket.

A Csepeli Strandfürdőben több ütemben egy összességében 800 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. Ennek keretében tavaly új vízi csúszdákat, vízi játszóteret és röplabdapályát adtak át. Idén pedig az új öltözők és az új fogadóépület kialakítása került sorra.

Az idei fejlesztés kivitelezése azonban elhúzódott. A tulajdonos és az építő cég összekülönbözött és végül a kerület szerződést bontott a kivitelezővel. Az új épületek azonban még félig sem készültek el és emiatt csúszott a korábban május 31-re beharangozott strandnyitás is.

Végül az a döntés született, hogy az önkormányzat saját cége, a Csepeli Városgazda Zrt. fejezi be az építkezést. Azonban a termálstrand nyitását ezzel nem várják meg, hanem már a munkálatok alatt is látogatható lesz a fürdő.

Korábban ennek a dátumát nem lehetett tudni, azonban ma a kerület honlapján bejelentették, hogy június 28-án, pénteken délelőtt 10 órakor megnyitják a Csepeli Strandfürdőt. A fürdő összes medencéje, azaz a termálmedence, az úszómedence, az élménymedence, a gyermekmedence és az új csúszdák is üzemelni fognak. Az építési területet egy 2 méter magas mobilkerítéssel választották le a fürdőről, így remélhetőleg kevéssé fogja zavarni a vendégeket.

Csepeli TermálstrandA strandfürdő főbejáratát ideiglenesen a büfé melletti részen alakították ki és öltözőkonténert is telepítettek. A kellemetlenségek miatt az idei szezonra csökkentett jegyárakat vezettek be. A csepeli lakosoknak egy felnőtt belépő 1000 forintba, a helybéli nyugdíjasoknak és diákoknak 500 forintba kerül. A nem helyi lakosoknak ugyanezért 2000, illetve 1000 forintot kell fizetni.

Két speciális kedvezménnyel is várják a csepeli lakosokat. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete csepeli csoportjának tagjai ugyanis 2000 forintért válthatnak családi belépőt. A csepeli nyugdíjasok pedig hétfőnként, keddenként és szerdánként ingyen látogathatják a fürdőt.