• Május végére kellett volna elkészülnie a strandfürdőben zajló fejlesztésnek.

  • A kivitelező cég és a megbízó önkormányzat összekülönbözött valamin, ezért most nem tudni, hogy mikor fognak kinyitni.

  • A polgármester szerint mindenképpen megnyitják nyárra a strandot és az összes medence üzemelni fog.

„A Csepeli Strandfürdő a nyári átállási- és felújítási munkálatok miatt 2019. április 23-tól zárva tart. Megértésüket köszönjük!” – olvasható már jó ideje a fürdő weboldalán. A tavaszi üzemszünet nem szokatlan a Csepeli Strandfürdőnél, ugyanis minden évben bezárnak pár hétre az uszoda sátortetejének bontása és a szezon előtti szokásos karbantartási munkálatok elvégzése miatt.

Idén azonban eleve hosszabbnak ígérkezett ez a leállás, ugyanis folytatódott a korábban elkezdett strandfejlesztés. Ennek keretében – összességében 800 millió forintból – már tavaly új csúszdák épültek, vízi játszóteret és röplabdapályát adtak át. Most pedig az új öltözők és egy új fogadóépület építése került sorra.

A probléma azonban az, hogy a fenti fejlesztések nem készültek el, holott már elmúlt a korábban a nyitás kapcsán beharangozott május 31-i határidő, illetve lassan már az időjárás is indokolná a fürdő megnyitását.

Borbély Lénárd, csepeli polgármester a Facebook oldalán ennek kapcsán azt írta, hogy a kivitelezési munkát elnyert cég május 31-én levonult a területről, miközben jelenleg csak 35-40 százalékos készültségi szinten állnak az elvégzendő munkák. A polgármester azt is írja, hogy emiatt felmondják a velük között szerződést és kártérítési igényük is van.

A csepeli polgármester azt ígéri, hogy saját beruházásban befejezik az építkezést. Azt nem írja, hogy mikor történhet meg a strandfürdő nyitása, de azt megemlíti, hogy az idei szezonban várhatóan egy elkerített munkaterület lesz a fürdőben, de cserébe olcsóbbak lesznek a belépők.

Időközben azonban a kivitelezési munkát elnyert cég ügyvezetője is közzétett egy nyílt levelet. Ebben arról ír, hogy a kedvezőtlen májusi időjárás ellenére is gőzerővel dolgoztak a strandfürdőben és nem levonultak a területről, hanem a biztonsági őrök nem engedték be őket az építkezésre.

Csepeli StrandfürdőMindenesetre amikor majd megnyit a Csepeli Strandfürdő, akkor egy termálvizes medence, 50 méteres úszómedence, csúszdás élménymedence és egy gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére. Az ígéretek szerint ugyanis a fentiek ellenére az összes medence üzemelni fog.