• Több mint kétmilliárd forint értékű beruházás valósult meg idén a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.

  • A gyógyhelyfejlesztési pályázatnak köszönhetően további újdonságok is várhatók.

Az elmúlt héten adták át hivatalosan is a Zsóry Fürdő idei két nagy újdonságát. Az egyik a fedett élményfürdő és az uszoda, a másik pedig a vadonatúj csúszdapark. Utóbbi ősszel készült el, így az első igazi szezonja majd a 2018-as lesz. A csúszdapark nyolc csúszdát foglal magában, amelyek különböző magasságból indulnak, a csúszdatorony magassága pedig eléri a 20 métert.

A Zsóry Fürdőben 2017-ben megvalósult két nagy beruházást együtt 2,3 milliárd forintba került. Ebből a csúszdapark költsége elérte a 600 millió forintot.

A fedett élményfürdőt és a vele egy légtérben található uszodát március 6-án adták át a fürdőzőknek. Az egész évben nyitva tartó létesítményben is vannak csúszdák, méghozzá háromféle, különböző lejtésű.

A medencék pedig többféle élményelemmel, így pezsgőágyakkal, nyakzuhannyal is fel vannak szerelve, de egy hullámmedence is a vendégek rendelkezésére áll. Az élményfürdő igazi különlegességét pedig a többi medence szintjénél magasabban található csészeformájú pezsgőmedence jelenti.

Zsóry Fürdő csúszdaparkA jövőben további újdonságok várhatók a mezőkövesdi fürdő környezetében. Ahogy még korábban írtuk, a város is nyert a gyógyhelyfejlesztési pályázaton. Ezt azt jelenti, hogy 918 millió forintból a fürdő körüli területen valósíthatnak meg fejlesztéseket.

Ennek keretében egészségpark, gyógysétány, futópálya, tanösvény, kiállítótér, párakapu, szökőkút és kávézó is kialakításra kerül.

A csúszdapark és az élményfürdő múlt heti ünnepélyes átadásakor egy emléktáblát is felavattak a termálfürdőben. Méghozzá a mezőkövesdi gyógyvizet feltáró Faller Gusztáv bányamérnök tiszteletére.