• Bejelölgettük egy térképen az országban található gyógyfürdőket.

  • Megnézhetitek, hogy milyen gyógyfürdők találhatók a közeletekben, vagy éppen egy kiszemelt fürdőig mennyit kellene utazni.

Nemrég összegyűjtöttük Magyarország gyógyfürdőit. Ez azért érdekes, mert a köznyelvben elég tág értelemben használjuk a  gyógyfürdő szót, holott ez egy jogi kategória, külön engedélyeztetési eljárás után viselheti egy fürdő a gyógyfürdő titulust.

Például önmagában a minősített gyógyvíz meglététől még nem lesz egy fürdő gyógyfürdő. Sőt, feltétlenül gyógyvízre sincs hozzá szükség, illetve például a mátrdaderecskei mofetta is gyógyfürdőnek számít, holott ott nem víz, hanem szén-dioxid gáz jelenti a természetes gyógytényezőt.

Az itt lent látható Google térképen bejelölgettük a hazai gyógyfürdőket. Ezen szemléletesen látszik a fürdők elhelyezkedése az országon belül. Meg tudjátok nézni, hogy milyen gyógyfürdők vannak a közeletekben, vagy egy adott fürdő mennyire van messze a lakhelyetektől. Hasznos lehet ez, hiszen nem biztos, hogy mindenki kapásból megmondja, hogy például merre van az országon belül Balf. Jó nézelődést a térképhez.