• Január végén 12 napon át zárva tart a Miskolctapolca Barlangfürdő és két napig a Miskolctapolcai Strandfürdő sem lesz nyitva.

  • Viszont a leállás alatt idén is megtartják a szárazlábas túrát.

A Miskolctapolca Barlangfürdő esetében már szinte hagyománya van az év elején esedékes karbantartási szünetnek. A fürdő ilyen viszonylag hosszú ideig zárva tart, viszont ezzel egy évre letudják az ilyenkor szükséges munkálatokat.

Idén ez január 20. (hétfő) és január 31. (péntek) között lesz esedékes, ami azt jelenti, hogy február első napján fogad majd ismét vendégeket a Barlangfürdő. A leállás a Barlang Aquaterápiát, azaz a gyógyászati részleget is érinti. Szintén fontos információ, hogy január 20-án és 21-én a Miskolctapolcai Strandfürdő télen nyitva tartó része sem üzemel majd, szintén karbantartás miatt. A miskolci Selyemréti Strandfürdő viszont ebben az időszakban is várja a vendégeket.

Azonban Miskolctapolcán nemcsak a karbantartási szünet idejének, hanem az ekkortájt rendezett különleges barlangbejárásnak is már hagyománya van. Az idei év sem lesz ez alól kivétel, ami azt jelenti, hogy január 23. és 26. között minden nap szárazlábas túrákat tartanak a leeresztett vizű fürdőben. Ráadásul ez nem kizárólag magának a medencetérnek a bejárását jelenti, hiszen ilyenkor a látogatók a fürdő üzemi területeire is bemehetnek, így olyan elzárt részeket is megnézhetnek, amire máskor nincs lehetőség.

A túrák 45 percesek, a részvételi díj pedig 700 forintba kerül. A program előzetes regisztrációhoz kötött. A korábbi évek tapasztalatai alapján nagyon népszerű ez a lehetőség, ezért akit érdekel a szárazlábas túra, annak érdemes minél előbb regisztrálnia, mert gyorsan betelnek a helyek. A regisztrációval kapcsolatos minden információt megtalál a Barlangfürdő honlapján.

Kedvcsinálóként érdemes megnézni ezt a három évvel ezelőtti videót a bejárásról: