• Közönségszavazás dönti el, hogy melyik város lehet idén Európa legjobb turisztikai úticélja.

  • Hévíz is ott van a jelöltek között.

Tavaly Budapest volt a győztes, idén pedig Hévíznek is lehetősége van arra, hogy elnyerje az Európa legjobb úticélja, vagyis a European Best Destination címet, amire mától lehet szavazni. Az európai turizmus népszerűsítésére kitalált versenyt kilenc éve szervezik meg.

Idén azért esett a választás Hévízre, mert az Európa legnagyobb természetes meleg vizű tavával rendelkező gyógyhely az egyik leggyorsabban fejlődő város is egyben. A megmérettetés kapcsán Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz számára rendkívül megtisztelő, hogy a bizottság a gyógytaváról ismert üdülőhelyet is versenybe hívta olyan városok mellett, mint Párizs vagy Athén.

“Egyedülálló gyógytavunk mellett az elmúlt években tapasztalható látványos, gyors fejlődésével és a bemutatott fejlesztési szándékokkal hívtuk fel magunkra a figyelmet, és úgy érzem, bárhogy is végződjön számunkra e versengés, Hévíz azzal csak nyerni fog. A legjobb európai 20 között lenni hatalmas megtiszteltetés, és a szavazás és annak eredményeként zajló marketingkampány felbecsülhetetlen számunkra” – tette hozzá Hévíz polgármestere.

Hévíz legrégebbi gyógyfürdő

Papp Gábor az MTI kérdésére kitért arra is, hogy a 2018-as rekordévben 1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, ehhez képest – az előzetes adatok szerint – tavaly november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett a vendégéjszakák száma.

A mai napon indult szavazás február 5-ig tart. Szavazni ide kattintva tudnak. Egy IP-címről hétnaponta egyszer lehet szavazni.