• Mától újra látogatható egy baranyai és egy békési termálfürdő.

  • Néhány fürdőben pedig a jó időre való tekintettel tovább tartanak nyitva egyes szabadtéri medencéket.

A Mohácsi Uszoda és Termálfürdő fedett részlegét augusztus 14-én zárták be. Az elmúlt hetekben a tetőszerkezetet és az oldalfalakat cserélték, ennek révén ugyanis energiatakarékosabban tudják üzemeltetni az uszodát. A strandi részt ez nem érintette, de a nyár utolsó napjával ez is bezárt. Mostanra elkészültek a belső rész felújításával és szeptember 16-án, szombattól újra várják a fürdőzőket. Úszómedence, tanmedence, termálmedence, finn szauna és infraszauna, gőzkabin és kávézó áll a vendégek rendelkezésére.

A Dél-Alföldön található Nagyszénási Parkfürdő szeptember 9. óta volt zárva a szükséges karbantartási feladatok, köztük a strandmedence takarítása és vízcseréje miatt. A munkákkal végeztek, így mától, szeptember 16-tól újra a hét minden napján nyitva tartanak. A fürdőben két részre osztott ülőmedence, úszómedence, finn szauna jelenti a választékot.

termálvizes medence a Nagyszénási Parkfürdőben

Néhány további fürdőben a kedvező szeptemberi időjárás miatt kicsit meghosszabbítják a szezont.

Csepeli Strandfürdő: korábban úgy volt, hogy szeptember 15-ig tart a nyári nyitvatartási rend, viszont a jó idő miatt ezt meghosszabbították szeptember 22-ig. Továbbra is 9 és 19 óra között várnak mindenkit.

Gyulai Várfürdő: a kisgyerekes családoknak is jó úti cél lehet a fürdő, hiszen ezen a hétvégén nyitva tart a vízi gyermekparadicsom. Korábban úgy volt, hogy a szabadtéri csúszdás medence is elérhető lesz a hét utolsó két napján, de technikai okokból ez nem fog üzemelni. Illetve még a fürdő kapcsán fontos infó, hogy szeptember 19-én, tehát jövő kedden a Lovarda épületrész zárva lesz.

Strandfürdő Polgár: meghosszabbították az őszi szezont és egész szeptemberben nyitva tartanak a hét minden napján 10 és 18 óra között. Két termálmedence és úszómedence közül választhatnak a fürdőzők.

Szigetvári Gyógyfürdő: szintén a jó időre való tekintettel szeptember 16-án és 17-én, azaz most hétvégén üzemelni fog a kültéri sportmedence, valamint a gyermekmedence.

Néhány termálfürdőben most 50 százalékos árengedmény is elérhető. Itt olvashat róluk bővebben.