• Az új sportközpontban fitnesztermek, úszómedence, tanmedence, valamint egy termálvizes medencével is rendelkező wellness részleg áll a vendégek rendelkezésére.

  • Mindegyik részleg esetében 100 perces tartózkodásra érvényes belépők válthatók.

Első körben csak a Budapest V. kerületében élők látogathatták, azonban szeptember elsejétől már minden vendég számára nyitva van a V.30 Belvárosi Sportközpont. Egész jó nyitvatartási idővel indulnak, hiszen hétköznapokon 6-tól 22 óráig, hétvégén 8-tól 20 óráig látogatható a létesítmény.

A jegyár attól függ, hogy a sportközponton belül milyen szolgáltatást vennének igénybe a vendégek. A Train & Go a fitnesztermeket takarja, a Swim & Go a tanmedence és a 4 sávos, 25 méteres úszómedence használatát biztosítja. A Wellness & Go nevű wellness részlegben található egy 34-36 Celsius-fokos termálvízzel töltött ülőmedence, egy pezsgőfürdő medence, továbbá finn szauna, bioszauna, infraszauna, gőzkabin.

A fürdőegységek esetében a jegyárak terén ez azt jelenti, hogy a Wellness & Go részlegbe egy 100 percig érvényes felnőtt belépő 4500 forintba kerül, az V. kerületi lakosoknak ugyanez 3800 forint. Nyugdíjasoknak és diákoknak a belépő 4000 forint, a belvárosi diákok és lakosok bizonyos idősávokban válthatnak olcsóbban – 2900 forintért – belépőt.

A Swim & Go jegyek szintén 100 percig érvényesek. A teljes árú jegy 2000 forint, kerületi lakosoknak 1500 forint. Nyugdíjasoknak és diákoknak 1800 forint, kerületi diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 1300 forint. A Wellness & Go kiegészítő jegy (30 percre) 2200 forintba, V. kerületieknek 1600 forintba kerül.

A termálkutat egyébként kifejezetten a beruházás miatt fúrták. A 800 méter mély termálkút révén az épület fűtésére, a medencék vizének melegítésére és a termálmedence töltése is megoldott.

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy mindössze 35×19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal ellensúlyozva a kis alapterületet, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence vagy a sportcsarnok nyújtóterasza és a rendezvénytermek mozgatható falai.

V30 Sportközpont Budapest termálmedenceBár a sportközpont már tavaly elkészült, megnyitására a koronavírus-járvány miatt csak most kerülhetett sor. A V.30 Belvárosi Sportközpont honlapját itt találják.