• Jótékonysági főzőnapot rendeznek szeptember első hétvégéjén Zala megye kedvelt termálfürdőjében.

  • A helyi lakosok ezen a napon ingyen látogathatják a fürdőt.

A Zalakarosi Fürdő megnyitásának 56. évfordulója alkalmából az idei évben is megrendezik az immár hagyománynak számító Jótékonysági Főzőnapot 2021. szeptember 4-én, azaz most szombaton. A rendezvény reggel 9 órakor veszi kezdetét a strand területén, 9:30-kor pedig Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere és Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő  vezérigazgatója köszönti majd a résztvevőket.

Szuper csapatok, köztük a Zalakarosi Fürdő lelkes munkatársai is részt vesznek az eseményen, hogy megcsillogtassák főzőtudásukat. Az elkészült ételekből befolyt bevétel teljes egészében a zalakarosi oktatási intézmények részére kerül felajánlásra.

Jó hír a zalakarosi lakosoknak, hogy a helybéliek – Karos Kártyával – szombaton ingyen látogathatják a termálfürdőt.

A Zala megyei település fürdőjét egyébként napra pontosan 1965. szeptember 5-én nyitották meg, ugyanakkor a terheléses próbaüzem már augusztusban elkezdődött, így 1965 nyarának végén az első vendégek már birtokba vehették a létesítményt. Az akkori strand még messze nem hasonlított a mai hatalmas fürdőkomplexumhoz: a választékot a nyitáskor egy nagy strandmedence és egy gyermekmedence jelentette. Az ikonikus, legyezőszerű tetővel rendelkező fedett fürdőépületet 1975-ben adták át, azóta egész évben üzemel a termálfürdő.

Ide kattintva elolvashatja korábbi cikkünket arról, hogy a korabeli sajtó hogyan fogadta a Zalakarosi Fürdő indulását.