• A kerületi lakosok már a nyáron kipróbálhatták, mindenki más szeptember 1. óta látogathatja a V.30 Belvárosi Sportközpontot.

  • Ma a hivatalos átadás is megtörtént.

  • A létesítményben többek között termálvizes medence is a vendégek rendelkezésére áll.

Az MTI híre szerint a – Budapest V. kerületében található sportközpont – bejárata előtt kifeszített nemzeti színű szalagot Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester vágta át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Szivós Márton világbajnok vízilabdázó társaságában. Az átadáson jelen volt a többi között Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, ifj. Becsey János paralimpiai úszóbajnok és Kékesi Márton alpesi síző.

“Az V.30 Belvárosi Sportközpont által egy olyan létesítményt szerettem volna megteremteni a belvárosiaknak, ahol idősek, fiatalok, családok, diákok együtt sportolhatnak, pihenhetnek és töltődhetnek fel, sőt ahol a legifjabb belvárosiak eljuthatnak az első karcsapásoktól a magabiztos úszástudásig” – nyilatkozott Szentgyörgyvölgyi Péter.

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy mindössze 35×19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal ellensúlyozva a kis alapterületet, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence, vagy a sportcsarnok nyújtó terasza és a rendezvénytermek mozgatható falai. A sportközpont akadálymentes kialakításának és sokrétű szolgáltatásainak köszönhetően minden korosztály által látogatható.

A sportközpont fürdőkínálatáról, illetve jegyárairól itt írtunk bővebben.

 

V30 Sportközpont Budapest termálmedence