• Együttműködési megállapodást kötött a lipóti önkormányzat és a helyi termálfürdőt működtető társaság.

  • Fejlesztést terveznek a fürdőben.

Dr. Juhász János, a Lipóti Termálfürdő társtulajdonosa a Kisalföld napilapnak nyilatkozott arról, hogy idén jó szezonjuk volt, s megemlítette azt is, heteken belül döntenek két nagyobb beruházásról. Azt egyelőre nem árulta el, hogy milyen jellegű fejlesztést terveznek a termálfürdőben.

Mindenesetre mi egy fedett részlegre tippelnénk, hiszen a fürdő ugyan egész évben nyitva tart, viszont kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkezik.

A Kisalföld napilap egyébként annak apropóján írt a termálfürdőről, hogy immár tényleg szent a béke a település vezetősége és a Lipóti Termálfürdő között. Emlékezetes, hogy tavaly nyáron jutott mélypontra a felek kapcsolata, amikor az önkormányzat lezárta a fürdő melletti parkolót és 60 millió forintot kitevő helyi adót vetettek ki a fürdőre.

Később rendeződött a viszonyuk, amit múlt héten egy együttműködési szerződéssel is megerősítettek. Megállapodtak, hogy az önkormányzati tulajdonú parkolóért évi 4,5 millió forintot fizet a fürdő. A telekadó mértéke kapcsán pedig 10 millió forint alatti összegről egyeztek meg.

Lipóti TermálfürdőJelenleg a Lipóti Termálfürdőben két termálmedence üzemel, az egyik 34, a másik 38 Celsius-fokos vízzel van feltöltve, de működik a finn szauna is. Akik felkeresik a fürdőt, azoknak érdemes tudni, hogy a nyárhoz képest nemcsak az üzemelő medencék számában van különbség, hanem a nyitvatartási időben is: délben nyit a termálfürdő, de viszonylag sokáig – 20 óráig – tartanak nyitva.