• Jó néhány fejlesztést megvalósítottak a fürdőben és a gyógyászati részlegen is.

  • Ennek az eredménye meg is látszott a vendégszámukon.

Hajdúnánás Debrecentől északnyugatra 40 kilométerre, Nyíregyházától délnyugatra 25 kilométerre található. A 17 ezer lakosú településen 1962 óta, azaz immár 55 éve működik a termálfürdő.

A Hajdúnánási Televíziónak Szabados Gábor, a fürdőt üzemeltető társaság ügyvezetője beszélt az idei szezonjukról, valamint a terveikről. Ebből kiderült, hogy idén a vendégszámuk 9 százalékkal, a szállásbevételük 16-17 százalékkal, a gyógyászati bevételük pedig több mint 20 százalékkal nőtt.

A jó eredményekben szerepet játszott, hogy az idei szezonban nem kellett olyan technikai problémákkal megküzdeniük, mint a korábbi két esztendőben. Például 2015-ben leállt a hideg vizes kútjuk és a városi hálózatról kellett vizet venniük, ami jelentősen megnövelte a költségeiket. A tavalyi szezonban pedig a meghibásodó szivattyúk okoztak problémát.

Idén ezek már nem jelentettek gondot, ugyanis időközben új hideg vizes kutat fúrtak és tartalékszivattyúkat is beszereztek. Ezen kívül felújították a szaunát és a gyerekpancsolót, amit napvitorlás árnyékolókkal is felszereltek.

Kicserélték a rossz állapotban lévő termálvizes tartályukat is, de a gyógyászati részleget is érintették a fejlesztések, ugyanis új iszapsterilizáló készüléket és tangentor kádat szereztek be.

 

Hajdúnánás Gyógyfürdő

A nyáron több nagyobb rendezvényük is volt, éjszakai fürdőzéseket is tartottak. Utóbbira nagyon rákaptak a vendégek. 2016-ban még volt olyan éjszakai fürdőzésük, amin mindössze 60 vendég vett részt, idén viszont már előfordult, hogy 600-an töltötték az estét a termálfürdőben.

A jövőben megvalósítandó fejlesztéseik közé tartozik, hogy klimatizálják a gyógyfürdőhöz tartozó vendégházat. Nagyobb volumenű beruházásokhoz pedig pályázatokat keresnek. Amennyiben találnak, akkor szeretnének új medencét építeni, bővíteni a fedett részleget, illetve kicserélni a csúszdákat.

Mindenesetre a visszajelzések alapján a jelenlegi formájában is kedvelik a Hajdúnánási Gyógyfürdőt az ide látogató vendégek, akik a medencéket, a nyugodt környezetet és az árakat szokták dicsérni. S valóban jó árai vannak a gyógyfürdőnek, hiszen jelenleg egy felnőtt belépőjegy 1500 forintba kerül, de van diák és nyugdíjas jegy 1300 forintért, valamint a 3-14 évesek számára gyermek belépő 1000 forintos áron.

A Hajdúnánási Televízió videóját itt tekintheti meg: