• Ada település új fedett fürdője 2800 négyzetméteres lesz és átszámítva több mint egymilliárd forintba kerül.

  • Akár Magyarországról indulva is jó úti cél lehet.

Már régi terv, hogy a vajdasági Adán új, fedett termálfürdőt építenének. Először majdnem pont három évvel ezelőtt írtunk az adai fürdővel kapcsolatos fejleményekről.

Akkor még csak egy új termálkút fúrásánál tartottak. Erre azért volt szükség, mert a település strandfürdőjét ellátó, több mint 40 éves kút már csak 29 Celsius-fokos vizet adott. A fürdőfejlesztés finanszírozásával kapcsolatban azonban akkor még sok volt a bizonytalanság.

Ezek mostanra hárultak el és tegnap lerakták az adai wellness központ alapkövét, ami a strandfürdő területén kap majd helyet. Bilicki Zoltán, Ada polgármestere mérföldkőnek nevezte az új fürdőt építését a település életében.

A Magyar Szó beszámolója szerint a város önerőből finanszírozza a 2800 négyzetméteres fedett fürdő építését. Ennek a teljes költsége eléri a 438 millió szerb dinárt, azaz átszámítva közel 1,2 milliárd forintba kerül a beruházás. Az új termálkút fúrásához ezen felül korábban tartományi és állami támogatást is kaptak.

Az épületben három medence kap helyet: egy pihenő-, egy élmény- és egy gyermekmedence, de a meglévő strandfürdőnek köszönhetően szabadtéri medencékkel is rendelkezik majd a fürdőkomplexum. A medencék mellett egy szaunavilág is lesz az épületben, ahol finn szauna, gőzfürdő és jacuzzi is a vendégek rendelkezésére áll. Mindezeken felül játszóházat és két vendéglőt is kialakítanak az új wellness központban.

Ada Vajdaság termálfürdőA beruházás átadását jövő év tavaszára ígérik. Akár Magyarországról is megér majd egy kirándulást az új termálfürdő, hiszen a röszkei határátkelőtől nagyjából 50 kilométerre található Ada.

Ada fürdő alapkő