• Akad olyan termálfürdő, ahová vasárnap és hétfőn nem érdemes ellátogatni.

  • Azért szerencsére csak szabályt erősítő kivételről van szó.

Az előttünk álló pünkösdi hétvége tipikusan nem hoz nagy változást a termálfürdők nyitvatartási ideje szempontjából. Amennyiben egy-egy helyen akad némi változás, az is inkább pozitív, azaz a szokottnál tovább látogathatók a fürdők, esetleg még valamilyen programot is tartanak. Ezen a hosszú hétvégén rengetegen kelnek útra, sokan terveznek fürdőlátogatást, ezért nem véletlen, hogy zárva tartás helyett inkább az idei első rekordforgalmat várják hétvégére a fürdők.

Egyetlen kivétellel nem is találtunk olyan termálfürdőt, ami zárva lenne. (Nyilván azokat a fürdőket leszámítva, amelyek nem lesznek még nyitva, mert például csak a nyári szezonban üzemelnek). Az említett kivétel pedig „régi ismerős”, hiszen a budai Veli bej törökfürdőről van szó. Az Irgalmasrend által működtetett patinás fürdő minden egyházi és állami ünnepen zárva tart, s így lesz ez pünkösd vasárnap és hétfőn is. Mondjuk a fürdő törzsvendégei ezt már amúgy is megszokhatták.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdők esetében apróbb változásokat hoz csak a pünkösdi időszak. Hétfőn is a hétvégi jegyárak és nyitvatartási idők lesznek érvényben, a Rudas Gyógyfürdőben pedig nem tartanak éjszakai fürdőzést.

A fővárosi strandfürdők közül a Csillaghegyi majd május 26-án áll át a nyári üzemrendre, a Római Strandfürdő május 27-én nyitja meg a kapuit, a Pünkösdfürdői Strand pedig június 2-tól látogatható.