• Az egyik szabadtéri medencét teljesen felújítanák és a szaunakínálat terén is jelentős újdonságra lehet számítani.

  • A nyári időszakra is sok programmal készül a Tamási Termálfürdő.

A közelmúltban a tamási helyi televízió Róth Zoltánnal, a Tamási Termálfürdő vezetőjével készített egy rövid interjút (ezt a cikk végén teljes egészében megtekinthetik). Ebben szóba kerültek a fürdő fejlesztési tervei, valamint a közeljövő programjai is.

A beszélgetésből kiderült, hogy Róth Zoltán 2011 nyara óta dolgozik Tamásiban. A már régóta működő termálfürdő akkor bővült egy impozáns fedett részleggel. Ez utóbbi nemcsak jól néz ki, hanem úgynevezett ability fürdőnek számít. Ez azt jelenti, hogy akadálymentes közeledést biztosítanak a mozgás-, látás- és hallássérülteknek is. Ezt segítik a mobilrámpák, a medencéknél a beemelő szerkezetek, a Braille-írásos tájékoztatók, feliratok, valamint a speciális padlóburkolat, vagy éppen az úgynevezett indukciós hurok, ami a hallássérültek tájékozódását támogatja.

A fürdő fejlesztésével kapcsolatos tervek között elhangzott, hogy szeretnék felújítani a szabadtéri 33 méteres úszómedencét. Ez nem pusztán magát a medence felületét, hanem a komplett gépészetét is érintené, azaz komplex felújítást foglalna magában. Erre leghamarabb a jövő évben kerülhet sor.

Tamási TermálfürdőA fürdőben rendezett rengeteg szaunaprogramnak köszönhetően pezsgő szaunaélet alakult ki Tamásiban, ezért ehhez is kapcsolódna egy fejlesztés. Már a tervezési fázisban van egy új, kültéri szauna, ami 40-50 fő befogadására lenne alkalmas.

A következő hetekben, hónapokban is sok rendezvényt tartanak a Tamási Termálfürdőben. Május 27-én (vasárnap) gyereknapi programokkal várják a vendégeket. Június 15-én, péntek este 9 órától nyárindító buli veszi kezdetét.

A Tamási Termálfürdő két nagy nyári programja a Fürdőfesztivál és az Aquaplaccs nevű rendezvény. Előbbit június 23-24-én tartják és olyan fellépőket hoz a fürdőbe, mint Bereczki Zoltán, Cserpes Laura, vagy éppen Szabó Ádám. Az Aquaplaccs fesztiválon számos sportrendezvényt tartanak, de sztárfellépők is lesznek, közéjük tartozik Fresh Andi és az Irigy Hónaljmirigy is.

Tamási Fürdő Aquaplaccs FesztiválA teljes beszélgetést itt nézheti meg: