• Egy kifejezetten jó minőségű légi felvétel révén most madártávlatból nézheti meg a Berekfürdőn található termálfürdőt.

  • A magasból is jól látni, hogy melyik medencében van gyógyvíz.

A napokban került fel a YouTube-ra egy nagyon jó minőségű légi felvétel a Berekfürdői Termál- és Strandfürdőről. A strandfürdő bejáratánál indul a videó és gyönyörűen látszódnak a nyolchektáros, ligetes területen fekvő termálfürdő különféle részei. Köztük a tavaly átadott teljesen új fedett fürdő és a szintén 2015 óta üzemelő kültéri ifjúsági élménymedence is, vagy éppen a nagy úszómedence.

A víz barnás árnyalatáról a magasból is könnyen megkülönböztethetőek a gyógyvízzel feltöltött medencék, különösen az úgynevezett ikermedence.

Berekfürdő légi felvételBerekfürdő légi felvételA Berekfürdőn feltörő gyógyvíz elsősorban reumatológiai panaszok, vérkeringési zavarok, idegrendszeri és nőgyógyászati betegségek, valamint a balesetek utáni rehabilitáció során lehet hatékony. Apró érdekesség, hogy ezen a területen 1928-ban ugyanaz a Pávai Vajna Ferenc találta meg a termálvizet, akinek nevéhez a hajdúszoboszlói gyógyvízbázis felkutatása is fűződik. (Az itt található régi híradó felvételen feltűnik maga Pávai Vajna is).

A lenti videót készítette: AirPhoto – Kovács Krisztián. További légi felvételeket találhat tőle ide kattintva.