• Egyes termálfürdők több napig zárva tartanak, másoknál csak egyes medencéket érintenek a munkálatok.

  • Utóbbinál előfordul, hogy ideiglenesen olcsóbb belépőjegyeket kínál a fürdő.

A termálfürdők időnként karbantartásra szorulnak. Néhol ezt megoldják úgy, hogy nem zárják be az egész létesítményt, hanem időszakosan csak egy-egy medencén dolgoznak. Máshol inkább tartanak pár napos teljes leállást és olyankor egy füst alatt minden munkálatot letudnak.

Két nagy karbantartási szezon van az egész évben működő termálfürdőkben: az egyik az év legelején, vagy kora tavasszal, a másik ősszel, tipikusan november táján. Nyilván azért ezt a két időszakot választják a fürdők, mert ilyenkor a legalacsonyabb a vendégforgalom, illetve ebből kifolyólag így okozzák a legkevesebb kellemetlenséget a fürdőzőknek.

A téli-tavaszi karbantartási szezon már el is kezdődött a fürdőkben. Van olyan létesítmény – például a Miskolctapolca Barlangfürdő – ahol már túl is vannak rajta. Egyes helyeken viszont majd csak áprilisban kerítenek erre sort.

Érdemes átfutni a lenti listát, nehogy olyankor menjünk valamelyik fürdőbe, amikor az éppen zárva tart, vagy esetleg a kedvenc medencénken végeznek karbantartást.

Egerszalók gyógyfürdő és hotelAgárdi Termálfürdő: február 20-án elkezdték felújítani a szauna közlekedőfolyosóit. Emiatt a szaunavilágot ideiglenesen a fürdő gyógymedence tere felől lehet megközelíteni.

Balfi Gyógyfürdő: jelenleg az uszoda karbantartás miatt zárva tart. Nem kell azonban sokat várni a nyitásra, mert hétfőtől (február 26.) újra üzemel az uszodarész.

Budapest – Dandár Gyógyfürdő: felújítás miatt nem üzemel a termál részleg szaunája február 26. és március 9. között.

Budapest – Széchenyi Gyógyfürdő: február 7-e óta nem működik a kültéri élménymedence és ez a nyárig így is marad, ugyanis várhatóan június elsejéig tartanak a munkálatok.

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum: a Cápabarlang nevet viselő, gyerekeknek szánt fedett élménymedence karbantartási munkák miatt nem üzemel.

Celldömölk – Vulkánfürdő: a hónap utolsó két napján, azaz február 28-án és 29-én a termálvizes élménymedence nem üzemel. A jó hír, hogy a fürdő erre a két napra – meglehetősen korrekt módon – kedvezményes jegyárakat hirdetett. A felnőtt, diák és gyermek belépőjegy 1190 forintba, a nyugdíjas belépő 790 forintba kerül.

Csokonyavisontai Gyógyfürdő: február 19-én kezdetét vette a fedett medencék karbantartása, ami március 5-ig tart. A szabadtéri medencék azonban használhatók és ebben az időszakban kedvezményes, 1000 forintos áron látogatható a csokonyavisontai termálfürdő.

Egerszalók – Saliris Resort: a fürdő és szállodakomplexum mindig jó előre beharangozza az évi két nagy karbantartási szünetét. A szokásos tavaszi üzemszünetük április 15-én veszi kezdetét és április 21-én nyit majd ki újra a fürdő. A leállás a fürdőt és a szállodát egyaránt érinti. Aki fázós, az ne a nyitás napján keresse fel a fürdőt, mert elképzelhető, hogy a medencék hőmérséklete aznap még nem éri el a maximális hőfokot.

Lenti Termálfürdő: a fedett fürdő úszómedencéjén végeznek karbantartási munkálatokat, emiatt február 19. és 23. között zárva tart ez a medence. A többi medencét és az élményfürdő részleget ebben az időszakban is használhatják a fürdőzők.

Mezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő: majd április 9. és 13. között lesz karbantartási szünet a fürdőben, de akkor ez a teljes komplexumot érinteni fogja, azaz minden egység zárva tart.

Mórahalmi Termálfürdő: a tanuszodai tanmedencét érintő munkálatok kezdődnek február 26-án és ez március 2-ig tart. Ezután március 5. és 9. között az íves gyógymedencén és a súlyfürdős medencén fognak dolgozni. A karbantartás ideje alatt a fürdő többi medencéje zavartalanul üzemel.

Siklósi Termálfürdő: a hónap utolsó három napján, február 26-án, 27-én és 28-án nem lesz nyitva a termálfürdő. Március elsejétől várják újra a vendégeket.

Szentgotthárdi Termálfürdő: márciusban lesz egy rövidebb, de a teljes fürdőt érintő leállás. Ez március 19-én veszi kezdetét és március 22-ig tart. Március 23-án, pénteken látogatható újra a termálfürdő.