• Másfél hete zárva tart Hajdú-Bihar közkedvelt fürdője, a Kamilla Gyógyfürdő.

  • Egy műszaki meghibásodás okozta a problémát, de most úgy tűnik, hogy már nincs messze az újranyitás.

Mostanában gyakran érintik műszaki hibák a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőt. A nyár végén a meleg vizes gáztalanító tartályuk repedt szét, ami miatt rövid időre leállt a vízellátásuk. Viszont ezt a problémát gyorsan áthidalták a fürdő szakemberei, így a vendégek keveset éreztek belőle.

Erre a hétre egyébként eredetileg is karbantartási leállást terveztek, azonban ehhez képest már október 6. óta zárva tart a gyógyfürdő, szintén egy műszaki probléma miatt. Ennek a hátteréről Kalmár Zoltán, a fürdőt üzemeltető Balmazújvárosi Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője beszélt a városban hétfőn rendezett lakossági fórumon.

A szakember elmondta, hogy három szivattyú nyomja be a vizet a fürdőbe, azonban ezek közül először kettő, majd később a harmadik is meghibásodott. Emiatt kellett időlegesen bezárniuk a Kamilla Gyógyfürdőt. Azonban nagyon bíznak abban, hogy most hétvégére már újranyithatnak, az ügyvezető elmondása szerint jelenleg mindenki ezen dolgozik a fürdőben. Frissítés: műszaki hiba miatt október 24-től újra bezárták a fürdőt!

A lakossági fórumon egyébként szóba került az is, hogy a termálkutak kísérőgázának a hasznosítására egy gázmotoros erőművet építenek Balmazújvárosban, ami a gyógyfürdő működésének fenntarthatósága szempontjából is kulcsfontosságú lesz.

Az ügyvezető ennek az illusztrálására elmondta, hogy fürdő az elektromos áramra korábban havi 3-5 millió forintot költött, ami mostanra havi 15-20 millió forintra nőtt. Idén várhatóan 177 millió forintot kell költeniük csak az áramra, amihez még 100 millió forint bérköltség és 87 millió forint egyéb kiadás is hozzáadódik. Ehhez képest a fürdő teljes éves bevétele 197 millió forint. Emiatt a veszteségüket a tulajdonos önkormányzatnak kell finanszíroznia, s majd ebben hozhat jelentős változást a gázmotoros projekt.

Kamilla Gyógyfürdő beltéri medence, belépő ár

Itt olvashat arról, hogy az egyik nyírségi termálfürdőben milyen fejlesztéseket terveznek.