• Hamarosan kezdetét veheti a Nyírbátorban található Sárkány Wellness és Gyógyfürdő bővítése.

  • Az újdonságok már a jövő évi strandszezonra elkészülhetnek.

Még az év elején írtunk arról, hogy a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő bővítési terveit jóváhagyta az Országos Építészeti Tervtanács. Ez azt jelenti, hogy egy korábban elnyert uniós támogatásnak köszönhetően családbarát fejlesztéseket tudnak megvalósítani a termálfürdőben.

A Szon.hu híre szerint ez a bővítés, korszerűsítés heteken belül el is kezdődik. A fejlesztés célja, hogy a helyi, a környékbeli és a határon túlról érkező látogatók számára a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő még vonzóbb legyen, több szolgáltatást, több programot tudjon nyújtani.

Az épületben egy új, közel 300 négyzetméteres játszóházat alakítanak ki, ami a gyerekeknek több órányi önfeledt szórakozást biztosít egész évben, amíg a szülők, nagyszülők a wellness részlegben vagy a gyógymedencékben pihennek.

Az uniós forrásból létrejövő beruházás részeként a kültéri gyógymedencét is átépítik, és a strand területén kialakítanak egy vizes játszóteret is, több mint 15 játékelemmel egy elkerített területen. A beruházások várhatóan 2024-es strandszezonra készülnek el.

Nyírbátor a helybéli lakosok számára olyan bérletkonstrukciót is tervez, amivel strandszezonban korlátlan alkalommal tudnak majd kilátogatni a fürdőbe. A idén induló Nyírbátor éld át program keretében a lakosok további javaslatokat tehetnek, hogy milyen egyéb kikapcsolódási lehetőséggel szeretnék bővíteni a strand még nem használt területeit, akár sportolási, akár kulturális, akár egyéb területen.

A nyírbátori Sárkány Gyógyfürdő

A helyi televízió még a nyár végén számolt be a fürdő idei szezonjáról. A tudósításukat itt nézhetik meg: