• 50 évvel ezelőtt adták át a termálfürdőt és ekkor nyilvánították újra várossá Sárvárt.

  • Ma már a legnépszerűbb termálfürdős települések közé tartozik a város.

1968. augusztus 20-án nyilvánították várossá Sárvárt, így most ünneplik ennek az 50. évfordulóját. Egyébként ezzel Sárvár nem megkapta, hanem visszakapta a városi címet, hiszen korábban, 1871-ig már városnak számítottak.

Az 1968-as év nemcsak emiatt volt mérföldkő Sárváron, hanem azért is, mert ugyanebben az évben nyitották meg a termálfürdőt. Jó néhány évet kellett erre várni, hiszen 1961-ben találtak termálvizet a településen. Az 50 évvel ezelőtt átadott fürdőépület azért a mai hatalmas komplexumhoz képest egy jóval egyszerűbb kis fürdő volt, de az akkori igényeket maximálisan kielégítette.

A sárvári fürdő (és a város) fejlődése szempontjából fontos év volt 2002 is, amikor megnyitották az új gyógy- és wellnessfürdőt, 2010-ben pedig egy új szárnnyal bővítették a fürdőépületet. Mindezeknek köszönhetően Sárvár ma már a termálfürdős települések élbolyában található. A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján az ötödik legnépszerűbb termálfürdős település, a külföldi vendégforgalom terén pedig a negyedik helyen állnak.

A lenti felvételeket a mai napon készítette az MTI fotóriportere, Varga György:

Sárvári TermálfürdőSárvári termálfürdő