• Délelőtti és délutáni turnusokban biztosítanak lehetőséget a termálfürdő látogatására.

  • A két időszakra külön kell belépőjegyet váltani.

Korábban már írtunk arról, hogy a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot két ütemben fogják megnyitni. Ez azt jelenti, hogy a járványhelyzet miatti kényszerű üzemszünet június 15-én véget ér, viszont egy hétig csak a cserkeszőlői lakosok látogathatják a fürdőt. Mindenki más számára június 22-én nyitják meg a termálfürdőt.

Varga Attila, Cserkeszőlő polgármestere által közzétett tájékoztatás szerint a fürdő nyitvatartása terén is egy rendhagyó megoldást fognak alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a fürdőt napi két turnusban látogathatják majd a vendégek.

Ez a két turnus a „helyi lakosok hetére” még nem vonatkozik, csak június 22-től lép életbe. A fürdőt 8 és 13 óra között, valamint 14 és 19 óra között látogathatják a vendégek. A két, 5-5 órás időszakra külön-külön kell jegyet váltani. A kötelezően előírt folyamatos takarításon felül 13 és 14 óra között egy további biztonsági takarítást végeznek a fürdőben.

A két turnusos rendszer bevezetését a polgármester azzal indokolja, hogy a beengedhető vendégszámra vonatkozó korlátozások miatt így tudják azt biztosítani, hogy egy nap minél többen felkereshessék a cserkeszőlői fürdőt. A polgármester megjegyezte azt is, hogy kedvező jogszabályi változás esetén módosítani fognak a látogatás rendjén. (A tegnapi bejelentés azért ad erre némi esélyt – szerk.)

A fürdő gyógyászati központjában egyébként a nyitástól kezdődően folytatódhatnak a megkezdett kezelések. Új kezelések felvételére pedig a meglévő kezelések számának függvényében biztosítanak lehetőséget.

Cserkeszőlő strandfürdőArról, hogy mindez miként érinti a belépőjegyek árait, még nincsenek hírek, de a mai napra ígértek ezzel kapcsolatban további információkat. Amint ezt közlik, akkor frissítjük a cikket.