• Egy hétig csak a cserkeszőlői lakosok használhatják a termálfürdőt.

  • Június második felétől látogatható majd mindenki számára a fürdő, aminek szerencsére elég nagy a strandi része.

Tegnap a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot is felírhattuk arra a listára, amelyen a nyitási dátumukat már bejelentő termálfürdőket gyűjtjük. Ennek biztosan sokan örültek, mert a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fürdő ott van az ország legkedveltebb termálfürdői között, rengeteg a visszajáró vendégük.

A fürdő kedvelőinek azért még nem kell csomagolniuk törölközőt és a fürdőruhát, ugyanis a nyitásra még bő egy hónapot várni kell. Erre ráadásul két ütemben kerül sor.

A mostani tervek szerint ugyanis június 15-én megnyitják a fürdőt, viszont egy hétig (június 21-ig) csak a cserkeszőlői lakcímmel rendelkező vendégek látogathatják a létesítményt. Varga Attila polgármester közleménye szerint ezzel szeretnék megköszönni a helyi lakosok járványhelyzetben tanúsított fegyelmezett magatartását és türelmét.

A szélesebb kör számára majd június 22-től lesz látogatható a cserkeszőlői fürdő. Nyilván itt is érvényesek lesznek a jelenlegi szigorú szabályok a fürdőzők létszámára és a higiéniai előírásokra vonatkozóan (itt olvashatják el, hogy mit nyilatkozott erről az országos tisztifőorvos).

Akik többnapos cserkeszőlői nyaralást terveznek, azoknak fontos információ, hogy a polgármester arra kérte a szállásadókat, hogy csak július elsejétől fogadjanak foglalásokat a következő kettő hétben. Erre az óvatosságra a folyamatosan változó szabályok miatt van szükség.

Cserkeszőlő fürdő strandfürdő

A jelenlegi szabályozás szerint Cserkeszőlőn is arra lehet számítani, hogy majd a szabadtéri medencéket (vagy azok egy részét) nyitják meg. Lesz bőven hely, hiszen a strandi rész körülbelül 5 hektáros. Ez azt jelenti, hogy ha minden egyes fürdővendégnél 20 négyzetméternyi hellyel számolunk, akkor akár 2500-an is elférnek úgy a fürdőben, hogy tartani tudják a távolságot. Ráadásul azért ennyien eleinte biztosan nem lesznek, valamint nyilván számításba kell venni a medencék befogadóképességét is.