• Ötmedencés, barátságos termálfürdőkre bukkanhatunk Vas megyében, azon belül is Sárvár közelében.

  • A jegyáraik kedvezőnek számítanak és a kettőből az egyik minősített gyógyvízzel is rendelkezik.

Vas megye bővelkedik fürdőhelyekben, akadnak köztük nagy fürdőkomplexumok és kisebb, de egész hangulatos termálfürdők is. Most utóbbira mondunk két tippet. Aki tudja, hogy merrefelé található Sárvár, az könnyen betájolhatja magának ezeket a településeket, ugyanis Borgáta és Mesteri is egyaránt nagyjából 15-18 kilométerre délkeletre fekszik az ismert üdülőhelytől.

Kistelepülésekről van szó, a lakosságszámuk együtt sem éri el az 500 főt. Közös pontjuk, hogy minkét községet érintette az 1960-as évek olajkutatási hulláma és mindkét helyen termálvizet találtak a geológusok.

Szintén azonos az egymástól körülbelül 10 kilométerre fekvő Borgátában és Mesteriben, hogy egyik helyen sem hagyták veszni az értékes termálvizet. Még az 1960-as évek végén Borgátán és Mesteriben is termálfürdőt nyitottak.

Egyikből sem vált a bükfürdőihez, vagy a sárvárihoz mérhető hatalmas fürdőkomplexum, de sokak szemében pont ez jelenti a vonzerejüket.

A Borgátai Termálfürdő április eleje és szeptember vége között üzemel. Összesen öt medence áll a vendégek rendelkezésére: két ülőmedence, sportmedence, élménymedence és gyermekpancsoló. A fürdőhöz kemping is kapcsolódik és a közelben apartmanok is elérhetők.

A belépők ára nincs elszállva, egy felnőtt napijegy 2000 forint, nyugdíjasoknak 1750 forint, gyerekeknek 1000 forint. Zárás előtt 3 órával olcsóbb belépők is válthatók.

Borgáta Termálfürdő belépő

A Mesteri Termálfürdő egész évben üzemel. A nyári főszezonban öt medence várja a fürdőzőket, náluk fedett medence is található, de van gyermekpancsolójuk is. Aki több napra maradna, a fürdőhöz tartozó kempingben, vagy akár a szomszédos hotelben is megszállhat. Ami különbséget jelent, hogy a Mesteriben feltörő termálvíz gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. Ugyanakkor a tapasztalatok szerint a borgátai termálvíz is kedvező hatású.

Mesteri Fürdő belépő

A Mesteri Termálfürdő esetében egy napi belépő 1900 forintba, nyugdíjasoknak 1500 forintba, 14 év alattiaknak 1000 forintba kerül. 16 óra után pedig 1000 forintért váltható délutáni belépőjegy.

Ide kattintva egy ezer forintos belépőt kínáló pici termálfürdőről is olvashat!