• Június első hétvégéjén megnyitja kapuit Nagyatádon a termálvizes strandfürdő.

  • A nyitó hétvégére árengedménnyel és programokkal készülnek.

A Balaton délnyugati részétől mintegy 60 kilométerre található Nagyatád. A kisváros fürdőkínálata irigylésreméltó, hiszen egy patinás, nagy múltra visszatekintő gyógyfürdővel, valamint tanuszodával és 1989 óta egy szezonálisan üzemelő termálstranddal is rendelkeznek. Utóbbi nyitására már nem kell sokat várni, június elsején, jövő szombaton kezdődik náluk a 2024-es strandidény.

Egyébként a nyitó hétvégén ünneplik meg a gyereknapot. Ennek apropóján légvárral, arcfestéssel, ügyességi játékokkal és kedvezményes belépőjegyekkel várják június 1-jén és 2-án a családokat.

A négymedencés fürdőben csúszdás élménymedence, tetővel fedett termálmedence, úszómedence, pancsolómedence jelenti a választékot. Az Atádhír cikke szerint tavaly 36 ezren keresték fel a strandfürdőt. Mint a szezonra való felkészülés kapcsán írják: „a legnagyobb medencét már feltöltötték, az élménymedence is hamarosan készen áll a vendégek fogadására, a feltöltött vizet a napokban kezdték el forgatni, a termálmedencébe pedig hétfőn engedik bele a vizet.”

A strand jegyárai a tavalyi szezonhoz képest emelkedtek, de még így is bőven megfizethető szinten maradnak. (Valahogy a somogyi termálfürdők jellegzetessége az értékarányos belépőár). Például felnőtteknek 2700 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1900 forint, gyerekeknek 1200 forint a napi belépő.

A 2 felnőtt és 2 gyermek esetén váltható családi belépő ára 6500 forint. Azonban az említett gyereknapi nyitóhétvégén a családi jegy 4000 forintba kerül, a gyermekbelépőért pedig csak 600 forintot kérnek.

gyógymedence a nagyatádi strandfürdőben

A város tanuszodája a nyári időszakban zárva tart, viszont a település központjában található gyógyfürdő – ahol minden medencét gyógyvízzel töltenek – egész évben folyamatosan nyitva van, annyi megkötéssel, hogy keddenként csak a gyógykezelésre érkező vendégeket fogadják.

Itt olvashat Magyarország legújabb gyógyfürdőjéről.