• A június közepéig tartó előszezonban kevesebb medence üzemel, viszont a jegyárak is kedvezőbbek.

  • Ősszel kezdik a fürdő bontását.

Tavaly egyszer már elbúcsúztattuk a debreceni Aquaticum Strandfürdőt. Akkor még úgy tűnt, hogy 2017-ben már elkezdik a fürdő átépítését. Az eredeti tervekhez képest azonban az új fürdő építése némileg csúszik, ezért még egy strandszezonnyi haladékot kapott a nagyerdei fürdő.

A Dehir.hu-n arról írnak, hogy ezen a hétvégén, egészen pontosan május 13-án veszi kezdetét a szezon az Aquaticum Strandfürdőben. Ez azonban még előszezon, ami egyrészt kevesebb szolgáltatást, másrészt alacsonyabb jegyárakat jelent egészen június 16-ig, amikor elstartol az utolsó főszezon.

Szombattól két medence (50 méteres versenymedence és a 2-es számú gyógymedence) áll a vendégek rendelkezésére. Ezen felül megnyitják a strandfoci, strandröplabda, lábtengó, streetball pályákat is, továbbá a játszóteret és a vendéglátó egységeket.

Mindehhez előszezoni árak is tartoznak. Azaz egy felnőtt belépőjegy 1100 forintba, a nyugdíjas és diákjegy 900 forintba, a gyermek belépő pedig 800 forintba kerül.

Nagyerdei StrandfürdőA nagyerdei strandfürdőt egyébként 1932-ben nyitották meg, a most tervezett beruházás révén pedig 2,5 milliárd forintból fogják modernizálni. Jelen állás szerint a bontási munkálatok idén ősszel, az építkezés pedig 2018-ban kezdődik, az új fürdőt 2019-ben adják át.

Ez azt is jelenti, hogy jövő nyáron a kerekestelepi lesz Debrecen egyetlen strandfürdője.

Hajdanában (1963-ban) ilyen volt a strandfürdő:

Debrecen strandfürdőFotó: Fortepan/UVATERV