• Fertőtlenítettek, kitakarítottak minden medencét a dunaszerdahelyi Thermalparkban.

  • A koronavírus-járvány elvonulta után akár egy-két nap alatt is kinyithatnak.

  • Amennyiben szükséges, akkor két szálláshelyükön egészségügyi dolgozókat fogadnak.

Üresek a dunaszerdahelyi Thermalpark fürdő medencéi. Mostanra mindegyikből leengedték a vizet, ugyanis a vízforgatás sok energiát emészt fel és most ezzel is tudnak spórolni. Különösen szomorú ez annak fényében, hogy a húsvétokat hagyományosan nagyon erős forgalommal szokta zárni a termálfürdő, a szálláshelyeik pedig telt házzal üzemeltek a korábbi évek hasonló időszakában.

Az Új Szónak Somogyi Gábor, a Thermalpark igazgatója elmondta, hogy a kényszerű zárvatartás miatt nem kezdtek elbocsátásokba. Az állomány nagy részét szeretnék megtartani, csak a szerződéses dolgozóktól váltak meg.

A Thermalpark fürdő medencéit kitisztították, fertőtlenítették. A járványveszély elmúltával egy gyors nagytakarítást követően egy-két nap alatt újraindulhat a fürdő.

Eredetileg őszre tervezték az egyik panziójuk felújítását, de a kialakult helyzet miatt sem mondtak még le erről. Somogyi Gábor elmondása szerint amennyiben a finanszírozó bank partner lesz ebben, akkor szeretnék majd elkezdeni a kilenc hónapig tartó beruházást.

Szintén a Thermalparkhoz kapcsolódó hír, hogy a létesítmény tulajdonosa, Dunaszerdahely város felajánlotta két panziójukat karanténszállás céljára – bár remélhetőleg erre nem lesz szükség. A felajánlás azoknak az egészségügyi dolgozóknak szól, akik a munkájuk során koronavírusos betegekkel kerültek kapcsolatba és jobbnak látják, ha emiatt nem mennek haza. A felajánlás két jól elszeparálható szálláshelyre, az úgynevezett fehér házra és a csónakházra vonatkozik. Amennyiben szükséges, akkor 18 szobát tudnak biztosítani az egészségügyi dolgozóknak.

Dunaszerdahely fedett fürdő

Nemrég írtuk egy másik szlovákiai fürdőről, a párkányi Vadas Thermal Resortról is. A létesítményben nem terveznek elbocsátásokat a koronavírusos leállás alatt, viszont a veszélyhelyzet miatt a medenceépítésük kicsit megakadt.