• Bővítik a 2004-ben átadott termálfürdőt Kisteleken.

  • A beruházásból még nagyjából 25 százaléknyi munka van hátra, de a befejezés pontos idejét bizonytalanná tette a koronavírus-járvány.

A Csongrád megyei Kisteleken 16 évvel ezelőtt adtak át egy fedett termálfürdőt. Az itt feltörő termálvíz ízületi és mozgásszervi megbetegedések, továbbá egyes nőgyógyászati problémák kezelésére és megelőzésére alkalmas. A termálfürdőben „békeidőben” négy medence áll a vendégek rendelkezésére: úszómedence, tanmedence, valamint egy 34 és egy 38 Celsius-fokos vízzel töltött termálmedence.

Kistelek és szerb partnertelepülései két évvel ezelőtt nyertek el egy határon átnyúló EU-s idegenforgalmi fejlesztési támogatást. Ennek a része a Kisteleki Termálfürdő fejlesztése is. Ez a fürdőépület esetében egy 160 négyzetméteres bővítést jelent, ahol négy új masszázsszobát, jacuzzit, infraszaunát alakítanak ki, továbbá egy caracalla wellness káddal (fényterápiás masszázskáddal) is bővül a kínálat.

A 2018 tavaszán indult projektnek már be kellett volna fejeződnie, azonban mint sok mindent, úgy ezt a tervet is kissé keresztülhúzta a koronavírus-járvány. A Kisteleki Televízióban ennek kapcsán Domonics János projektvezető számolt be az aktuális tudnivalókról.

Ennek során elhangzott, hogy a tervezési időszakban és a kivitelezés során is felmerültek különféle problémák, ami miatt a fürdőfejlesztés mintegy féléves késésben van. Ráadásul most a koronavírus-járvány miatt a partnereikkel közösen a pályázat felfüggesztése mellett döntöttek. Ez azt jelenti, hogy április 10-től kezdődően a veszélyhelyzet végéig szünetelnek a projekthez kapcsolódó beruházások – Magyarországon és Szerbiában is.

Viszont a járványhelyzet vége után 20 nap alatt befejezik a termálfürdő bővítését, ami egyébként jelenleg olyan 75 százalékos készültségi szinten áll. Emiatt azonban a pályázat befejezését, s így a fürdő átadásának az idejét sem tudják megjósolni.

Kistelek Termálfürdő