• Sok más népszerű üdülő- és kirándulóhelyhez hasonlóan Hévízen is arra kérik az embereket, hogy most ne látogassák a várost.

  • A Hévízi-kifolyót se.

“Most senki ne jöjjön Hévízre” – kérte nyomatékosan Papp Gábor polgármester. Úgy fogalmazott: a helyi polgárok, vállalkozások eddig példaértékűen betartották a korlátozó intézkedéseket, és azt szeretnék, ha ez húsvétkor is így maradna. Azt mondta, azoktól pedig, akik úgy tervezték, hogy az ünnep idején eljönnek sétálni, körbenézni, azt kérte, ezt ne tegyék.

“Az üzletek nincsenek nyitva, a tó körüli sétányt hermetikusan lezárta a kórház, és ha szükséges, a parkolókkal is ugyanezt tesszük” – jelentette ki Papp Gábor, aki arra is felhívta a figyelmet, szigorúan tilos a Hévízi-kifolyóban fürdeni, amit fokozottan ellenőriznek, és ha kell, büntetnek is.

Fontos tudni, hogy Hévízen 66 közterületi térfigyelő kamera működik, ezek közül öt rendszámfelismerésre is alkalmas. S ha valaki megszegi a szabályokat, azzal szemben zéró toleranciát alkalmaznak.

“A magunk és egymás védelmében arra kérek mindenkit, tartsa be a korlátozásokat, mi pedig ígérjük: Hévíz megvár, az attrakciók később is itt lesznek, s ha már biztonságban leszünk mindannyian, újra várjuk és szeretettel fogadjuk a vendégeket” – hangsúlyozta a polgármester.

Itt megnézheti a Hévíz Tv tudósítását is: