• Egyes fürdők egyáltalán nem nyitnak ki, de olyan is akad, amelyik jóval korábban zár a megszokottnál.

  • Érdemes tájékozódni még az indulás előtt.

A munkaszüneti napok adják magukat arra, hogy az ember felkeressen egy termálfürdőt. Azonban nem árt figyelembe venni, hogy egyes fürdők ilyenkor zárva tartanak. Van olyan fürdő, amelyik szinte mindegyik munkaszüneti napon így tesz, más soha, megint mások pedig változó gyakorlatot követnek (például augusztus 20-án nyitva tartanak, de november elsején nem).

Indulás előtt ezért érdemes ránézni az adott fürdő weboldalára, hogy biztosan nyitva tartanak-e. A nagyobb fürdőkre nem jellemző, hogy bezárnának ilyenkor, inkább a közepes és kisebb létesítményeknél kell erre figyelni. A lenti fürdők esetében biztosan zárt ajtókkal találkozhatunk november első napján.

Budapest – Veli bej fürdő: a fővárosi törökfürdő mindegyik egyházi ünnepen és munkaszüneti napon zárva tart. Most sem lesz ez másként. Sőt, nemcsak elsején, hanem november 2-án sem lesznek nyitva, november 3-tól várják újra a fürdővendégeket a Veli bej fürdőben.

Budapest – Csepeli Strandfürdő: a létesítmény október 30-tól október 5-ig zárva tart.

(A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fürdőkbe mehetünk bátran, nyitva lesznek. November elsején a vasárnapi nyitvatartás szerint üzemelnek és a hétvégi jegyárak érvényesek).

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő: október 30-án és október 31-én technikai okokból nincsenek nyitva. November 1-jén ugyan kinyitnak reggel 9-kor, viszont a megszokottnál korábban, 13 órakor zárnak.

Bükkszékfürdő Gyógyfürdő: november 1-jén zárva tart a Fürdőház.

Egri Termálfürdő: november 1-jén zárva lesz a termálfürdő.

Kaposvári Virágfürdő: nem lesznek nyitva elsején. (A Virágfürdő élményfürdő részlegében jövő héten, egészen pontosan november 6. és 10. között lesz karbantartási szünet).

Marcali Termálfürdő: október 30. és november 5. között karbantartási munkálatokat végeznek a termálfürdőben, ezért nincsenek nyitva. November 6-tól várják újra a vendégeket.

Mezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő: november 1-jén zárva tartanak.

Nagyatádi Gyógyfürdő: november elsején ez a fürdő sem nyitja ki a kapuit.