• Több mint 4 kilométer hosszú kerékpárutat építenek Zalaszentgrót központja és a város termálfürdője között.

  • Más zalai településeken is építenek bicikliutakat.

Zalaszentgróton a termálfürdő kissé távol esik a település központi részétől. Már csak ezért is jó hír, hogy a várost is érintik a zalai kerékpárút-fejlesztések.

Zalaszentgróton és Sármelléken, valamint Kisrécse és Zalasárszeg között összesen 14 kilométernyi új kerékpárút épül közel 390 millió forint beruházással – egy uniós pályázatnak köszönhetően.

A projektek célja olyan kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása, amelyek csatlakoznak a turisztikai attrakciókhoz, összekötik a térségi jelentőségű turisztikai vonzerőket, ezáltal hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez, és a foglalkoztatás növeléséhez, mindezzel erősítve a térségben a kerékpáros turizmust.

Kisrécse és Zalasárszeg között 130 millió forint felhasználásával 1700 méternyi új, kétirányú bicikliutat építenek. A 2,4 méter széles út mellett elvégzik a szükséges árok- és padkarendezést is, a projekt keretében kerékpáros szervizszolgáltatásokat is elérhetővé tesznek.

Zalaszentgróton és Sármelléken együttesen 259 millió forint felhasználásával épülnek új kerékpárutak, Sármelléken csaknem 7600 méter, Zalaszentgróton közel 4400 méteres szakasz.

Sármelléken burkolatjelek felfestésével és táblázással, meglévő gyalogjárda szélesítésével, illetve útpadka és út szélesítésével és építésével alakítanak ki új bicikliutakat a szükséges forgalomtechnikai eszközök beépítésével és árokrendezéssel. Zalaszentgróton a belvárostól a termálfürdőig valósítanak meg új kerékpárutat, részben meglévő kisforgalmú utakon forgalomtechnikai kijelöléssel, részben pedig új gyalog- és kerékpárút építésével, kerékpáros pihenőhelyek létesítésével együtt.

Zalaszentgróti termálfürdőAmennyiben kedvet kapott még a bicikliút megépítése előtt felkeresni a szentgróti termálfürdőt, akkor kicsit várnia kell. Október 29-én ugyanis véget ért az idei fürdőszezon. Várhatóan majd április elején nyitják ki újra a termálfürdőt.