• Tavaly több fejlesztést is megvalósítottak az Európa legnagyobb fürdőkomplexumának számító Hungarospában.

  • Ennek is köszönhető, hogy nőtt a vendégszám a fürdőben és a hozzá kapcsolódó szálláshelyeken.

  • Már azt is lehet tudni, hogy milyen újdonságok várhatók az idén.

Sikeres évet tudhat maga mögött a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum. A több fürdőegységet – gyógyfürdő, strandfürdő, Aquapark és Aqua-Palace Élményfürdő – magában foglaló létesítmény vendégforgalma ugyanis két százalékkal nőtt. Ez különösen jó eredmény annak fényében, hogy a korábbi évhez képest 2016 nyarán jóval ritkább volt a kánikulai időszak.

Mindezek mellett ráadásul a Hungarospa gyógyászati szolgáltatásainak forgalma is két százalékkal bővült. A fürdőhöz kapcsolódó szálláshelyek közül a Thermal Campingben tíz százalékkal, a háromcsillagos Hungarospa Thermal Hotelben pedig öt százalékkal magasabb vendégforgalmat regisztráltak. A Hajdú Kemping a 2015-höz hasonló vendégszámot produkált.

Jelentős lépés volt a fürdőkomplexum életében, hogy 2016-ban elérhetővé vált az online, illetve jegyértékesítő automatákon keresztüli jegyvásárlás. A vendégek kényelmét szolgáló újítást az új beléptetőrendszer tavalyi átadása tette lehetővé.

Hajdúszoboszló HungarospaAz év során több esztétikai beruházást is megvalósítottak, ezek közé tartozik, hogy megújult a „lepkeszárny” bejárat, valamint az összes strandpénztár. Felújították a csónakázótó hídját, a strandi sétányok burkolatát, továbbá a tradicionális strandrészen a kabinokat is.

Szintén a 2016-os év fejlesztései közé tartozott, hogy a strand hátsó részén található pancsolómedence egy új, műanyag borítást kapott. A sportcentrumban pedig új strandfoci pályát adtak át.

A gyógyfürdőbe látogató vendégek kényelmét szolgálta, hogy klimatizálták a bejárati recepciós részt és a kezelőhelyeket. A fürdő biztonságtechnikája sem maradt ki a fejlesztésekből, ugyanis bővült a kamerarendszer, így már mintegy 300 kamera gondoskodik a fürdőzők biztonságáról.

Az érzékenyebb bőrű vendégek örülhetnek annak a technológiai újdonságnak, amit a vízforgató berendezéseknél vezettek be. Az UV technológia révén ugyanis a korábbinál jóval kevesebb vegyszerrel biztosítható a medencék megfelelő vízminősége.

Hungarospa gyermekmedenceAz idei évben is számos újdonság várható a Hungarospában. A statisztikák szerint az 1-3 éves korosztályba tartozó gyerekek száma tavaly hét százalékkal bővült, azaz egyre több családos vendég keresi fel a fürdőt. A megnövekedett igényekre válaszul 2017 tavaszán az Omega medence mellett két új gyermekmedencét fognak építeni (ezt mutatja a fenti látványterv). Az idei fejlesztései közé fog tartozni, hogy a gyógyfürdő főbejáratánál bővítik a recepciót és beteghívó rendszert építenek ki.

Hungarospa Tahiti BeachMindezeken felül már folyik a Hungarospa következő nagy dobásának, a Tahiti Beach-nek a tervezése. A leendő élményfürdő a strandi részen, a csónakázótó partján épülhet fel.