• A Gellért Szállót megvásároló befektető szíve szerint a gyógyfürdőt is megszerezte volna.

  • Azonban ettől a fővárosi vezetés elzárkózott.

2019 nyarán jelentették be, hogy tulajdonost vált Budapest egyik ikonikus épülete, a Gellért Szálló. A Danubius Hotels az Indotek Group részére értékesítette az ingatlant, az üzemeltetés azonban megmaradt a Danubiusnál.

Az 1918-ban megnyitott, szecessziós stílusban épült hotel már finoman szólva is megérett a felújításra. Az Indotek is egyből közölte, hogy a szálloda modernizálása a céljuk. Nem is akárhogy, akkor arról szóltak a hírek, hogy ötcsillagos luxushotellé fejlesztenék a Gellértet.

Fontos megemlíteni, hogy a szállodával egy épületkomplexumot alkotó Gellért Gyógyfürdőt nem érintette a tranzakció. A fürdőt magában foglaló épületegység a fővárosi tulajdonú Budapest Gyógyfürdői Zrt.-nél maradt. Azonban a Forbes közölt egy interjúrészletet Jellinek Dániellel, az Indotek Group tulajdonosával, amiből az derült ki, hogy az ingatlanbefektetőt nagyon is érdekelte a fürdő.

„Nekem az volt az első felütésem, hogy megvenném a fürdőt, de mondták a fővárosnál, hogy olyan baj nem lehet, hogy ezt ők eladják. Megértem” – mondta a befektető. Jellinek egy másik interjúban egyébként arról is beszélt, hogy folyamatosan kapja a vételi ajánlatokat a Gellértre, de esze ágában sincs eladni. A cél továbbra is a szálloda rekonstrukciója.

Ugyanakkor ezt egyszerre lenne érdemes meglépni a fürdő felújításával. Amennyiben nincs a koronavírus-járvány, akkor minden bizonnyal ebben a kérdésben már előbbre járnánk. Az elmúlt közel tíz évben ugyanis a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a felpörgött turizmusnak köszönhetően hatalmas nyereséget produkált évről évre. Ebből a profitból pedig egymás után újították fel a fürdőket. Ebben a sorban már mostanában következett volna a Gellért. A jelenlegi helyzet azonban már nehezebbé teszi a tervezést.

Zsigmondy Klubkártya 2019 GellértEgyébként tavaly nyáron már felmerült a szálló és a fürdő felújításának összehangolása. Állítólag emiatt nyitott csak lassan újra a szálloda és a fürdő is. Végül akkor letehettek erről, mert augusztus 7-én a hotel, szeptember elsején pedig a gyógyfürdő is újra megnyitotta a kapuit. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez az újranyitás nem valami hosszú időre szól.