• A gyógyfürdő részleg teljes rekonstrukciója már megtörtént.

  • Jelenleg a termálfürdő új gyógymedencéjének kivitelezési munkálatai folynak.

  • Bővül a fürdő gyerekbarát kínálata is.

A nagyobb múltú hazai termálfürdők közé tartozik a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa. Az ország északnyugati csücskében, az osztrák és a szlovák határ közelében fekvő településen az 1960-as évek végén nyitotta meg a kapuit a mai fürdő elődje és az itt feltörő termálvíz már 1967-ben gyógyvíz minősítést kapott.

Ugyanakkor a fürdő már megérett a felújításra, s az ezzel kapcsolatos munkák 2018 végén el is kezdődtek. A több mint egymilliárd forintos beruházás révén már megújultak a pihenőterek, a folyosók, az öltözők és a medencék egy része.

Mint Rongits Attilától, a fürdő vezetőjétől megtudtuk, a gyógyfürdő részleg teljes rekonstrukciója már megtörtént. Jelenleg a termálfürdő új gyógymedencéjének kivitelezési munkálatai folynak, illetve egy új fitneszterem került kialakításra.

Bővül a fürdő gyerekbarát kínálata is, ugyanis az idei strandszezon kezdetéig szeretnének átadni a már meglévő csúszda és vizes játszótér mellett egy új gyermekmedencét is. Ezzel a fejlesztések sora nem ér véget, mert 2020 végén tervezik egy új szaunavilág átadását is.

Flexum termálfürdő Mosonmagyaróvár

Rongits Attila beszámolt arról is, hogy a fejlesztések nem pusztán a termálfürdőt, hanem a hozzá kapcsolódó szálláshelyeket is érintik. Két szálloda, a háromcsillagos Aqua Hotel Termál, és a négycsillagos Aquasol Resort tartozik a fürdővel azonos cégcsoporthoz. Utóbbi egy butikhotel, ami 2018 december közepén került átadásra és egy kis gyöngyszemnek számít a belváros szívében.

Az Aqua Hotelben belső felújítási munkák valósultak, illetve valósulnak meg. Ezek a felújítások érintik a szobák egy részét, valamint megújulnak a közösségi tereik is. Mindezeken felül a terveik között szerepel egy fedett átjáró kiépítése a szálloda és a termálfürdő között.

Flexum termálfürdő Mosonmagyaróvár