• Akik az M1-es autópálya irányából érkeznek Bükfürdőre, mostantól rövidebb menetidővel számolhatnak.

  • Már a teljes M86-os út használható.

Ma délután átadták az M86-os gyorsforgalmi út utolsó, Hegyfalu és Csorna közötti, 33,4 kilométeres szakaszás. Hegyfalutól Bük, illetve Bükfürdő csak 12-13 kilométer, azaz mostantól már nemcsak Szombathely felől, hanem a Győr, illetve Budapest irányából érkezők is szinte végig autóúton, illetve autópályán érhetik el az üdülőhelyet.

A Szombathely és az M1-es autópálya között megépült autóút teljes hossza egyébként 91,7 kilométer, a teljes beruházás költsége pedig meghaladta a 150 milliárd forintot. Az új út amellett, hogy javítja a térség közúti összeköttetését és csökkenti a menetidőket, tehermentesíti is a régi 86-os főút melletti teleüléseket a nagy átmenő forgalomtól.

m86 bükfürdőAz új gyorsforgalmi úton egyelőre nem kell díjat fizetni, viszont a Nyugat.hu arról ír, hogy január elsejétől az elkészült M86-os is bekerül az díjköteles útszakaszok közé.

A 3500 lakosú Bük város tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. A települést ugyanis érinti a Sopron-Szombathely vasútvonal. Az állomás ugyan kissé messze esik az üdülőterülettől, de azzal egy helyi buszjárat köti össze. 2014 tavasza óta pedig napi rendszerességgel közlekedik közvetlen távolsági buszjárat Budapest és Bükfürdő között. A busz a Népliget autóbusz-pályaudvarról reggel 7:30-kor indul és 11:55-re ér Bükfürdőre. Visszafelé pedig 15:55-kor indul és 20:20-kor érkezik meg Budapestre.

Fotó: MTI