• Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal helyszíni szemlét tartott Martfűn.

  • Olyannyira rendben találtak mindent, hogy a martfűi termálfürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda gyógyfürdő/gyógyszálloda minősítést kapott.

  • Ennek révén hatféle, OEP által finanszírozott gyógykezeléssel bővül a kínálatuk.

Regionális jelentőségű gyógyfürdő és gyógyszálló minősítést kapott a Martfű Termál SPA – derült ki a Turizmus Online cikkéből, illetve a fürdő/szálloda honlapjáról. Ez azért jó hír, mert a jövőben számos, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által finanszírozott gyógykezelés lesz elérhető Martfűn. A termálfürdő és a szálloda vendégei így hamarosan a következő kezeléseket vehetik igénybe:

Víz alatti csoportos gyógytorna

Iszappakolás

Víz alatti vízsugármasszázs

Medencés gyógyfürdő

Orvosi gyógymasszázs

18 év alattiak csoportos gyógyúszása

A gyerekek és kamaszok csoportos gyógyúszásának lehetősége azért is fontos, mert a régióban kevés lehetőség van erre, – korábbi összesítésünk szerint a megyében csak Cserkeszőlőn, Jászapátiban és Kisújszálláson van erre lehetőség – ráadásul az OEP a 18 év alattiak gyógyúszását 100 százalékban támogatja, így önrészt sem kell fizetni.

Martfűi TermálfürdőMire jó a martfűi gyógyvíz?

A jódos, brómos, fluoros gyógyvíz a mozgásszervi betegségek, ízületi gyulladások, izomfájdalmak enyhítése mellett néhány bőrbetegség – pikkelysömör, ekcéma – kezelésére is alkalmas. Ezen felül hatékony egyes nőgyógyászati betegségek, valamint szív- és érrendszeri betegségek, érszűkület kezelése során.