• Most egy darabig ne menjen a Csongrádi Termálfürdőbe, mert éppen felújítják.

  • Ez lesz a fürdő történetének legnagyobb fejlesztése.

  • Lesz új élménymedence, de a meglévő medencéket is felújítják.

Ma kezdik meg a Csongrádi Termálfürdő teljes körű felújítását. A létesítményre már ráfért a fejlesztés, hiszen meglehetősen retró-hangulatot árasztott a fürdő, amelyre most egymilliárd forintot tudnak költeni. A költségek felét uniós forrásból fedezik.

Csongrádi Fürdő

A Csongrádi Fürdő 1968-ban és most. Nem sokat változott.

A munkálatok során teljesen megújul a bejárati rész és a központi épület. Felújítják a termál-medencét, a gyermekpancsolót, az 50 méteres úszómedencét, valamint építenek egy nagyméretű kültéri csúszdás élménymedencét, ezen felül wellness- és gyógyászati részleget is kialakítanak, lefedik a tanmedencét, valamint bővítik az öltözői kapacitást. A beruházás részeként épül egy új önkiszolgáló étterem és megszépül a fürdő parkja is.

A megújult fürdő akadálymentesített lesz, valamint az elfolyó termálvíz hőenergiáját felhasználva fogják megoldani a fedett rész téli fűtését, ami jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket.

A nyár elején egyébként egy vizsgálat során újra igazolták a csongrádi víz gyógyhatását, amiről a korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja.