• A Palatinus fürdő az elmúlt nyáron több vendéget fogadott, mint a Paskál és a Római fürdők együtt.

  • A legnépszerűbb fővárosi fürdőnek 211 ezer vendége volt a szezonban.

A tavaly nyárihoz képest két-háromszoros forgalomnövekedést tudtak felmutatni a mögöttünk álló szezonban a budapesti strandok. A hvg.hu összesítése a június 1. és augusztus 23. közötti időszakra vonatkozik, tehát az utolsó nyári hét forgalma még hozzáadódik a lenti számokhoz, de a strandfürdők sorrendjében ez nem jelent már változást.

Az adatok alapján a budapesti strandok között messze a Palatinus produkálta a legmagasabb vendégszámot. Jövőre ez még több lehet, hiszen a nyár folyamán adták át az új, egész évben nyitva tartó fedett részleget.

Palatinus strandfürdő BudapestA Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett strandfürdők látogatószáma

(2017. június 1. és augusztus 23. között)

  1. Palatinus – 211 161
  2. Paskál – 132 928
  3. Római – 75 252
  4. Csillaghegyi – 49 428
  5. Pünkösdfürdői – 37 198

A hvg.hu még belevette az összesítésbe a tavaly megnyitott szabadvízi Lupa strandot is, aminél a fentiekhez hasonló pontos adatot nem tudtak megadni, csak sacc per kábé mondtak egy 135 ezres vendégszámot és az is a teljes szezonra vonatkozó becslés.

A fürdők jelentős forgalomnövekedésében nyilván szerepet játszik, hogy a bázis időszak (=a tavalyi nyár) összességében sokkal hűvösebb, esősebb időt hozott, mint az idei. Márpedig a strandok vendégforgalma alapvetően az időjárástól függ.

Ezen az erős szezonalitáson enyhíthet a Palatinusban és a Paskál fürdőkben kialakított fedett részleg. Utóbbinál a tavaly átadott új fedett fürdő „túl jól” is sikerült, hiszen ahogy nemrég írtuk, a a Paskál téli vendégforgalma több mint a duplája volt az elsőre tervezettnek, ezért idén év elején bővíteni is kellett a fürdőt. A Paskál nyári telítettségén enyhíthet, hogy jövőre egy újabb medencével fognak kialakítani a fürdőben.