• A tavaly felújított Paskál Fürdő vendégforgalma több mint a duplája lett annak, amivel korábban kalkuláltak.

  • Jövőre egy új medencével bővül a termálfürdő.

A közelmúltban a Zugló Tv vendége volt Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója. A műsorban elsősorban a  tavaly felújított és kibővített Paskál Fürdőről beszélt, de egyéb fürdőik is szóba kerültek.

A Paskál és a múlt hónapban átadott Palatinus a fürdőüzemeltető társaság „téliesítési” programjának a részeként újult meg. Ennek a lényege az volt, hogy a forró termálvízzel rendelkező, de korábban csak szezonálisan üzemelő fürdőiket átállították az egész éves működésre.

„Tartottunk attól, hogy ezek a fürdők más egységektől fogják elszívni a vendégeket, de szerencsére nem így lett” – mondta Szőke László. A tapasztalat ugyanis az, hogy egy újabb fürdőbejáró réteg jelent meg, elsősorban a létesítmények vonzáskörzetéből.

Jól mutatja ezt a zuglói Paskál Fürdő példája, amelynél korábban 300 fő/napos téli forgalommal számoltak. Ehhez képest ez ennek több mint a duplája, 700 fő/nap lett.

Paskál FürdőA tervezettnél magasabb vendégszám annyiból problémát okozott, hogy a fürdőzők – jogosan – sokat panaszkodtak a Paskál fedett részlegének a zsúfoltságára. Ezért idén év elején egy 320 millió forint értékű fejlesztés valósítottak meg a termálfürdőben.

Ennek a része volt, hogy egy külön szaunarészleget építettek, átalakították a gyermekmedencét, új játszóteret létesítettek, felújították a büfé-étterem egységet. Jövőre pedig egy újabb medencével fog bővülni a Paskál Fürdő.

Szőke Zoltán beszélt az árazási gyakorlatukról is. Tipikusan az inflációval szokták emelni a jegyárakat. Ez alól kivételt jelent az, amikor jelentős fejlesztés, bővítés valósul meg egy termálfürdőjükben. Illetve olykor még árcsökkentésre is van példa, mint ahogy az a felújítás előtt történt a Paskálnál.

Paskál Fürdő fedettA Széchenyi és a Gellért gyógyfürdőkben a napi jegyet vásárlók 92-93 százalékát a külföldiek adják. (Ebbe nem tartoznak bele a tb-kezelésre érkezők és a bérletesek). A két fürdő jegyárai a turisták számára jó ár-érték arányúak, viszont azt Szőke László is elismeri, hogy egy átlagos jövedelmű hazai vendégnek drágák.

Ezért vezették be a Zsigmondy Klubkártyát, ami egyszeri 5000 forintos díj ellenében félárú belépési lehetőséget biztosít a Gellértbe és a Széchenyibe.

Szóba került a következő évek fürdőfejlesztési menetrendje is. Jövőre, várhatóan a nyár elején fogják átadni a Csillaghegyi Fürdő új, 7000 négyzetméteres részlegét. 2019-ben kerül átadásra az újjáépített pesterzsébeti fürdő. 2020-ra újítják fel a jelenleg a vezérigazgató elmondása szerint is „méltatlanul elhanyagolt” Király Fürdőt.

Az évekkel ezelőtt elkészült, de a mai napig át nem adott Rácz Fürdő sorsa pedig továbbra sem ismert, de ez nem rajtuk múlik.

Itt megtekintheti a helyi televízió műsorát: