• Átadták a felújított és bővített budapesti Palatinus Strandfürdőt.

  • Jövőre fejezik be a Csillaghegyi Strandfürdő fejlesztését, 2019-ben pedig újjáépítik a pesterzsébeti fürdőt.

Mostantól a Palatinus egész évben várja a fürdőzőket. A fedett részlegben egy 100 négyzetméteres medencét és egy 60 négyzetméteres gyerekmedencét építettek, valamint egy hideg és meleg vizes merülőmedencét alakítottak ki. Ezen kívül finn szaunát, pihenőbokszokat és gyógyászati részleget hoztak létre.

A Palatinus számít Budapest legnagyobb területű, egész évben működő fürdőjének. A termálfürdő felújítása egyébként 2,895 milliárd forintba került.

Palatinus StrandfürdőA fürdő átadóünnepségén Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója arról is beszélt, hogy tavaly 3,2 milliárd volt az üzemeltetési adózás előtti eredménye a cégnek.

A vezérigazgató felidézte, hogy 2014-ben bővítették a Rudas Gyógyfürdőt, 2015-ben a Dandár Gyógyfürdőt, a következő évben a Paskál Strandfürdő következett, idén pedig a Palatinus volt soron. A tervek szerint a jövő évben a Csillaghegyi Strandfürdőt, 2019-ben a pesterzsébetit, 2020 környékén a Király Fürdőt szeretnék megújítani.

Szőke László elmondta, hogy amíg 2010-ben 2,9 millió látogatója volt a budapesti fürdőknek, addig tavaly a számuk már meghaladta a négymilliót. A jelentős növekedés annak köszönhető, hogy a Budapestre érkező külföldi turisták 60 százaléka ellátogat valamelyik fürdőbe is.

Az előttünk álló hétvégén (július 15-16-án) a kisgyerekes családoknak igazán érdemes lesz felkeresniük a megújult fürdőt, ugyanis Cartoon Network medencepartit tartanak. Ebből az alkalomból programokkal és meglepetésekkel várják a legfiatalabb fürdővendégeket.