• A legdrágább napijegy is csak 1150 forint, de a nyugdíjasok és a gyerekek olcsóbb belépőt is válthatnak.

  • H. Szabó Sándor fotósorozata az 1974 óta működő strandfürdőről.

A Heves megyében található, 20 ezer lakosú Hatvanban, a 60-as években próbafúrások során találtak termálvizet. Nátrium-hidrogénkarbonátos vízre leltek, majd később megkezdődött a természeti kincs kiaknázása, miután kiderült, hogy a víz kiválóan alkalmas a mozgásszervi panaszok kezelésére.

Az 1974-ben megnyílt fürdőt fokozatosan fejlesztették, ma már úszó-, termál- és árnyékolt gyermekmedencékkel rendelkezik a ligetes, füves területen. Az elmúlt évek során futball, röplabda és kosárlabda pályák létesültek, gyermekcsúszdát, medencejátékokat, telepítettek, játszóterek épültek, vendéglátóhelyek létesültek.

Hatvani Strandfürdő H. Szabó SándorSzociális létesítmények, vizesblokkok, öltözők természetes velejárói voltak a fürdőnek, amelynek a vízgépészeti rendszere is a mai elvárások szerint lett korszerűsítve. Nemcsak az egyre bővülő szolgáltatások, hanem a belépődíjak is sokakat vonzanak.

Hatvani Termálfürdő H. Szabó SándorAz egész napra érvényes gyermek belépő (3-6 éves kor között) 400 forint, a diák és nyugdíjas jegy 850 forint, a felnőtt belépőjegy pedig 1150 forint. A kedvező árakat kihasználva szívesen táboroznak itt a helyi iskolák napközisei, de jönnek a Selypi-medencéből is.

Hatvani Termálfürdő H. Szabó SándorA nyári szünidőben úszótáborok is létesülnek, hogy fiatalokkal megszerettessék a vízi sportokat. A strandfürdő sokak számára teremt olcsó nyári szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget, nekik ez jelenti a „riviérát” a nyári szünidőben.

Hatvani Termálfürdő H. Szabó SándorHatvani Strandfürdő H. Szabó SándorHatvani Strandfürdő H. Szabó SándorHatvani Strandfürdő H. Szabó SándorFotók: H. Szabó Sándor