• Emlékszik a januári nagy hidegre?

  • Egy tajvani blogger éppen akkor látogatott el a Széchenyi Gyógyfürdőbe, amiről most töltött fel egy videót.

Egy tajvani bloggerlány, Zoe Yang a napokban töltött fel egy videót a Youtube-ra a budapesti Széchenyi Gyógyfürdőről. Nem kapkodta el, mert még január első – emlékezetesen hideg – napjaiban járt a fővárosban. A blogja és a videói alapján a patinás gyógyfürdő mellett útba ejtette a New York Kávéházat is.

A Széchenyi Gyógyfürdő kültéri medencéje a hideg miatt úszott a gőzben. A felvételen feltűnik a medence melletti hőmérő is, ami 2 és 5 Celsius-fok közötti értékeket mutatott, pedig azt a részt még fűtötte is valamennyire a termálvíz.

A Széchenyi jellegzetességének számító sakkozó bácsik a tajvani blogger tetszését is nagyon elnyerték. Sikerült megörökíteni azt a pillanatot is, amikor az „idd meg a felét” felajánlás kíséretében előkerült egy laposüveg.

Zoe Yang Széchenyi GyógyfürdőA Budapesten található fürdők igazi kuriózumnak számítanak a külföldi turisták szemében. Különösen a műemlék épületben működő gyógyfürdők, hiszen a világ más részein nagyon kevés ilyen régi, patinás fürdő maradt meg épen. Az pedig végképp ritka, hogy ne múzeumként, hanem igazi fürdőként működjenek ezek a régi létesítmények.

A statisztikák szerint a Budapestre érkező külföldi turisták 60 százaléka ellátogat valamelyik fürdőbe. Különösen a Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdők népszerűek a turisták körében, de például a 2020 körül megvalósuló felújítás után biztosan megugrik a Király Fürdő népszerűsége is. (a videót azóta törölték)