• Igen, jól olvasta, kisvasutat.

  • A vonat egy 600 méteres pályán kanyarog és a nyári szezonban minden nap közlekedik.

Kora tavasszal kezdték el építeni és most adták át a kisvasutat az Igali Gyógyfürdőben. Nyilván nem egy klasszikus erdei kisvasutat, hanem pici elektromos mozdonyt kell elképzelni, ami két kocsit vontat maga mögött.

A 600 méter hosszú pálya az úszómedence mögötti részen indul, érinti a sportpályát, a csúszdát is. Az elektromos működés miatt csendes a szerelvény, így nem zavarja a fürdőzőket.

A gyógyfürdő Facebook oldalán található friss információk szerint a vonatra bárki felpattanhat, nincs életkori megkötés. Viszont a 8 év alattiak csak szülői felügyelettel vonatozhatnak. A kisvasútra az úszómedence mögötti állomáson válthatók menetjegyek, 600 forintos áron.

A gyógyfürdő kisvasútja nemcsak a nyaranta, hanem egész évben működni fog. Azonban amíg nyáron minden nap közlekedik, addig szezonon kívül csak hétvégenként, illetve a nagyobb fürdős rendezvényeken vehető igénybe.

Igali fürdős kisvasútIgali kisvasútA kisvasútról további fotókat és információkat talál az Igali Gyógyfürdő Facebook oldalán.