• Új jegyárstruktúrát vezet be a Zalakarosi Fürdő.

  • Az újranyitástól kezdődően a strandra, fedett fürdőbe, élményfürdőbe egyaránt érvényes lesz a belépő.

  • Bevezetik a kedvezményes árú nyugdíjas belépőjegyeket is.

Még márciusban írtunk arról, hogy a majdani újranyitást követően egy új jegyárstruktúrát vezet be a Zalakarosi Fürdő, áttérnek az úgynevezett egyáras megoldásra. Dióhéjban erről annyit érdemes tudni, hogy a nagyobb fürdők az árazás terén alapvetően kétféle irányt szoktak követni. Az egyik megoldás szerint a különféle fürdőegységekbe külön is válthatók belépők.

Ennek az egyik típusát alkalmazza a hajdúszoboszlói Hungarospa, ahol külön is válthatóak belépők a gyógyfürdőbe, uszodába, élményfürdőbe, nyáron az aquaparkba. Ennek a másik variánsa van például a Kehida Termálban – illetve volt eddig Zalakaroson – amikor különféle, árban egymásra épülő zónákat alakítanak ki.

A másik megoldás, hogy egy árért minden, vagy legalábbis csaknem minden szolgáltatást megkaphatunk, erre jó példa a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, illetve mostantól a Zalakarosi Fürdő is. Legutóbb még nem tudtuk megírni, hogy a változás Zalakaroson milyen árakat fog jelenteni, azonban ezt időközben már publikálta a termálfürdő.

Ez alapján lesz egy normál időszakos jegyár, ami a tágan értelmezett főszezonra érvényes, ennek kapcsán a május 15. és szeptember 19. közötti időszakot adták meg. Az ezt követő őszi-téli időszakban majd olcsóbb jegyárak lépnek életbe, kivéve a hosszú hétvégéket és a tanítási szüneteket, amikor visszaáll a normál jegyár.

Mostantól nem kell majd matekozni, hogy a jegy melyik fürdőegységbe érvényes, ugyanis a belépő ellenében a fedett fürdő, strandfürdő, élményfürdő szolgáltatásait egyaránt igénybe lehet venni. A normál időszakban egy felnőtt napijegy 4800 forintba fog kerülni, ennek a délutáni változatáért pedig 3600 forintot kérnek. 3 év felett és 6 év alatt gyermek jegy váltható 1200 forintért, 18 év alatt pedig diák napijegy 3840 forintért. A 2 felnőtt, 1 diák esetén érvényes családi jegy ára 11 424 forint lesz. A NEAK kezelésekre érkezők medencefürdő jegye 1300 forintba fog kerülni.

A kedvezményes időszakban, azaz szeptember 20. után – de a hosszú hétvégék és tanítási szünetek kivételével – olcsóbbak lesznek a jegyárak. Így például egy felnőtt belépő majd 3900 forintba kerül, a délutáni jegy 2925 forintba, a családi belépő 9282 forintba, a NEAK-os jegy pedig 900 forintba.

Ami mindenképpen kedvező változás, hogy nyugdíjas belépő is váltható, eddig ugyanis a nyugdíjasok számára csak időszakos akciók keretében kínáltak olcsóbb belépőket. Az újranyitást követően a nyugdíjas napijegy ára a normál időszakban 3840 forint, a kedvezményes időszakban 3120 forint lesz. A korábban gyógycentrumnak nevezett gyógy- és termálvilág kiegészítő jeggyel vehető majd igénybe, ennek az ára – szezontól függetlenül – 1100 forint, a szaunavilág pedig szintén 1100 forintos kiegészítő jeggyel lesz látogatható.

A jegyárakkal kapcsolatos minden további részletet megtalál a fürdő honlapján.