• A korlátozások feloldása után szeretnék újra megnyitni a Bábolna Strand- és Termálfürdőt.

  • Ennek érdekében üzemeltetőt keresnek a fürdőhöz.

Önkormányzati tulajdonú Bábolna Városgazda Kft. múlt héten közbeszerzési pályázatot írt ki a tavaly átadott Bábolna Strand- és Termálfürdő üzemeltetésére. Mint írják: „tekintettel arra, hogy a Bábolna Strand- és Termálfürdő bérletére kiírt pályázat több alkalommal eredménytelen lett, a saját üzemeltetéshez szükséges személyi állomány nem áll rendelkezésre, az önkormányzati vagyonnal való felelős gazdálkodás és a Bábolna Strand- és Termálfürdő üzemelésének biztosítása érdekében üzemeltetési szolgáltatás nyújtására közbeszerzési eljárás kerül kiírásra.”

A termálfürdő a téli időszakban a 15 fős kiszolgáló személyzeten felül 350 fő befogadására képes, a nyári szezonban pedig maximálisan 999 fő a kapacitása. A fürdőben szauna, étterem és kávézó is található, valamint a vendégek masszázst is igénybe vehetnek. Az étterem körülbelül 50 fő, a kávézó nagyjából 20 fő egyidejű befogadóképességű. A kávézó külső vendégeket is fogadhat.

A létesítmény kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkezik. Ezen belül a két gyógyvizes medence és a termálmedence majd egész évben használható lesz. Az élménymedence, a gyermekmedence és a tocsogómedence esetében pedig nyári üzemeltetéssel számolnak. A medencék zárt pihenőtérből közelíthetők meg.

A fürdő üzemeltetésére szóló pályázatokat április 23-án, 10 óráig várják.

Bábolna termálfürdő termálmedenceA termálfürdő régi álma volt a bábolnaiaknak, hiszen még 1983-ban a Bábolnai Állami Gazdaság fúratott termálkutakat. Több mint 30 éven át sokféle terv felmerült a fürdő építésére vonatkozóan, de végül akkor került sínre a projekt, amikor az önkormányzat vette kézbe a feladatot. Az már sajnos pech volt, hogy éppen a pandémia első hullámának idején készült el a bábolnai fürdő, így a megnyitásának évében pusztán két hónapon át működhetett. Azonban az első csonka szezon forgalma alapján úgy tűnik, hogy a vendégek részéről van igény a bábolnai fürdőre.