• Az interneten olvasottak mellett az ismerősök, rokonok, munkatársak véleménye is sokat számít abban, hogy melyik fürdőt keressük fel.

  • Legalábbis ez derült ki a Pacséri Termálfürdő egyik facebookos bejegyzésére érkezett válaszokból.

  • A cikkből megtudhatja azt is, hogy lila-e még a termáltó színe.

Az idei a harmadik szezonja a Vajdaság északi részén, a magyar határ közelében fekvő Pacséri Termálfürdőnek. Néhány napja egy kérdést tettek fel a Facebook oldalukon: arról érdeklődtek, hogy ki, honnan hallott először a termálfürdőről? A válaszokat kommentekben várták és rengeteg reakció érkezett, több mint kétszázan szóltak hozzá a bejegyzéshez.

Nyilván ez nem számít reprezentatív felmérésnek, ennek ellenére ilyen sok válasznál már kirajzolódik egy kép arról, hogy az emberek honnan szerzik az értesüléseiket a fürdőkkel kapcsolatban. Különösen érdekes kérdés ez egy új fürdő szempontjából, hiszen első körben még számukra az a legnagyobb feladat, hogy egyáltalán megismertessék magukat a potenciális vendégkörrel.

Nos, ezen felbuzdulva összeszámoltuk a kommentekben adott válaszokat. A legtöbben, a válaszadók 45 százaléka az interneten hallott először a Pacséri Termálfürdőről. Ez nem különösebben meglepő, hiszen eleve az interneten tették fel a kérdést. Az már érdekesebb, hogy az internet után alig maradtak le a rokonok és az ismerősök. A válaszadók 44 százaléka ugyanis arról számolt be, hogy rokonától, ismerősétől, munkatársától szerzett tudomást a termálfürdőről. Mindezek mellett viszonylag kevesen – 11 százalék – említették, hogy tévéből, rádióból, újságból értesültek a termálvizű tófürdőről.

pacséri felmérésTipikus válasz volt egyébként az, hogy miután az ismerőstől, vagy tévéből, rádióból hallottak a fürdőről, utána az interneten néztek jobban utána a termáltónak. Érdekes a válaszok alapján, hogy a rádiók, tévék, sajtótermékek esetén gyakran emlegettek konkrét neveket, például a Magyar Szó napilapot. Az internet esetében azonban nem nagyon különböztetik meg a különféle hírforrásokat, sokan emlegették „forrásként” a Facebookot is, de ezen belül nem különült el, hogy konkrétan melyik oldalról van szó.

A Pacséron található termáltó tavalyi érdekessége volt, hogy váratlanul lilává változott a víz színe. Ez nem jelentett problémát, pusztán a termálvíz egyes összetevőinek a megváltozása okozta a színeltérést. Viszont több válaszban is előjött, hogy sokan a lila víz miatt figyeltek fel a termáltóra és ez a különlegesség csinált nekik kedvet a vajdasági tófürdő felkereséséhez.

Idén viszont ismét megváltozott a termálvíz színe. A június elején megnyitott fürdőről készült első fotók szerint ugyanis eltűnt a lila szín, most ugyanolyan a tó vize, mint 2014-ben, a megnyitásának az évében.

Itt láthatók az első idei fotók, amit a fürdő Facebook oldalán tettek közzé:

Pacséri termálfürdőPacséri termálfürdőA háttérben lévő épület lesz a termálfürdő fedett részlege, ami majd egész évben nyitva tart.

Pacséri termálfürdőA tófürdő jegyárai két hónapon át akciósak, ezeket ide kattintva megtalálja forintra is átszámolva.