Nyári fotók a gyógyvizű tóról, a vízbe benyúló fürdőházról és a körülötte lévő erdőről. Nézze meg H. Szabó Sándor hévízi légi felvételeit.

A Hévízi-tó 4,44 hektár kiterjedésű és egy 50 hektáros erdő veszi körbe. Európa legnagyobb gyógyvizes tava, amely különleges abban is, hogy tőzeges a medre. A gyógyvízének összetevői között kén, kalcium, magnézium és radon is található. A hévízi gyógykúrákat elsősorban mozgásszervi betegségek esetén javasolják. Hatékony lehet reuma, csontritkulás, gyulladásos ízületi- és nőgyógyászati betegségek esetén, valamint porckorong műtétek utókezeléseként. A tó vizének hőfoka nyáron 33-35, télen 24-26 Celsius-fokos, a tavat tápláló források jelentős hozamának köszönhetően a vize három nap alatt teljesen kicserélődik.

Nem véletlen, hogy Budapest után a legtöbb – kereskedelmi szálláshelyen eltöltött – vendégéjszakát Hévíz tudja felmutatni. Lent H. Szabó Sándor fotóit láthatja, amelyek tavaly egy rendőrségi helikopter fedélzetéről készültek a termálvizű tóról. (Nézze meg Miskolctapolca, Mezőkövesd és Zalakaros légi felvételeit is).

Hévíz TófürdőHévíz TófürdőHévíz TófürdőHévíz termálfürdőHévíz termálfürdőHévíz gyógyfürdőFotók: ORFK / H. Szabó Sándor