Debrecenben az élményfürdő és az felújítás alatt álló termálfürdő is növekvő vendégforgalmat ért el az elmúlt hónapokban. A strandfürdőre viszont már ráférne az átépítés.

„Az ötven méteres medencén kívül nincs olyan medencetest vagy épület, amit meg lehetne tartani, mindegyik helyére újat kellene építeni. Az összes vízgépészetet, a termál vizes vezetékeket is ki kellene cserélni” – ecseteli a Nagyerdei Strandfürdő állapotát Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. igazgatója. A Debrecen Televíziónak adott interjúban a vezető arról is beszélt, hogy mindezek miatt lényegében nulláról kellene újjáépíteni az egész létesítményt. Vannak is erre kész terveik, a baj viszont az, hogy hárommilliárd forintba kerülne a fejlesztés, és azt még nem tudja Fazekas Lajos, hogy ezt miből lehetne előteremteni.

Aquaticum fürdő DebrecenMég homályos, hogy milyen pályázati lehetőségek lesznek a következő uniós pályázati ciklusban. (Korábban voltak olyan hírek, hogy fürdőfejlesztésekre vagy egyáltalán nem, vagy a korábbinál csak jóval kisebb mértékben lehet majd pályázni). Mindenesetre valamilyen fejlesztésre már nagyon szükség lenne, mert szépen lassan kezdenek elszokni a vendégek a strandfürdőről, idén például 25 százalékos forgalomcsökkenést tapasztaltak.

Mindemellett vannak jó hírek is a debreceni fürdők kapcsán. Jelenleg is tart az Aquaticum Élményfürdő éves karbantartása (szeptember 12-én, pénteken nyitnak). A héten apróbb javításokat, karbantartásokat végeznek az élményfürdőben, amelynek az elmúlt hónapokban a vendégszáma és a bevétele is jelentősen nőtt. A termálfürdő esetében 10-11 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak, ami azért jó eredmény, mert még mindig tart a fürdő átépítése. Fazekas Lajos elmondása szerint már csak az új fogadótér, az orvosi rendelők, valamint a nappali szanatórium kialakítása van hátra, mindez még körülbelül egy hónapot vesz igénybe.