A makói Hagymatikum mellett megnyitott négycsillagos szálloda csökkentheti a termálfürdő szezonalitását és új vendégkört vonzhat a városba.

Makón 2012-ben nyílt meg a Hagymatikum nevet viselő termálfürdő. A létesítmény nyári kihasználtságával nem volt probléma, a fürdő méretével viszont eleinte nem tartott lépést a makói turisztikai infrastruktúra. Emiatt pedig a vendégszámban megmutatkozó téli pangás jelentős problémát jelent(ett) a településnek, ugyanis nekik kell finanszírozniuk a létesítmény veszteségét. Bár két év alatt jelentősen megugrott a kereskedelmi szálláshelyek száma, de négycsillagos szállodája eddig nem volt a településnek.

Hagymatikum Hotel GloriusMa viszont ezt a hiányt is pótolták, ugyanis közvetlenül a fürdő mellett megnyitott a Hotel Glorius. A szállodát egy régi épületből alakították ki, megőrizve annak stílusjegyeit. (Az 1920-as években építették és eleinte takarékpénztárként működött). Az építkezés költsége megközelítette a 700 millió forintot, amelynek nagy részét uniós forrásból fedezte a beruházó. A 74 férőhelyes hotel vendégei szabadon látogathatják a szomszédos – egész évben nyitva tartó – termálfürdőt, így is csökkentve a vendégszám szezonális ingadozását. Szintén előnyös lehet Makó és a fürdő szempontjából az is, hogy a színvonalas szálláshely révén egy új vendégkör is érkezhet a városba.

A szállodáról készült fotót Farkas Attila készítette.